Kjersti Sortland foreslått inn i Offentlighetsutvalget

Kjersti Sortland i Budstikka kan bli en av mange nye foreslåtte medlemmer i Offentlighetsutvalget. Foto: Martin Huseby Jensen

Kjersti Sortland foreslått inn i Offentlighetsutvalget

Store utskiftninger i utvalget. Blant de nye finner vi blant andre Harald Klungtveit, Thomas Ergo og Tarjei Leer-Salvesen.

Det sittende offentlighetsutvalget ble nedsatt i 2014 og har vært ledet av Kapitals Siri Gedde-Dahl. Hun er re-nominert på vegne av Norsk Journalist lag, og foreslått som leder også i de kommende to årene. I så fall vi hun i 2018 ha sittet som leder i seks år.

Mange inn

I alt ti nye medlemmer er foreslått til utvalget. Norsk Redaktørforening har foreslått Kjersti Sortland fra Budstikka, Eirik Haugen fra Varden, Nina Schmidt i Advokatbladet og Jan Arbe Ødegaard i Tidens Krav.

Fra Norsk Journalistlag er det foreslått at Thomas Ergo i Stavanger Aftenblad, Harald Klungtveit i Filter Nyheter, Tarjei Leer-Salvesen frilans/Fædrelandsvennen og Eiliv Frich Flydal i Dagbladet kommer inn.

Fagpressen kan få inn Torkjell Trædal i Politiforum og Landslaget for Lokalaviser Helen Frøyseth Nicholson i Riksarkivet.

Mange ut

Ut av utvalget går Tom Erik Thorsen i Varden, Trond Sundnes i Dagens Næringsliv, Audun Solberg i VG, Espen Andersen i NRK, Aftenpostens Sarah Sørheim, Thomas Frigård i Raumnes, Øyvind Johan Heggstad i NRK Møre og Romsdal, Ola Karlsen i ABC Nyheter og Leif Steinholt i Helgelands Blad.

Sistnevnte trakk seg fra utvalget i protest.

LES OGSÅ: Korrupsjons­anklager, avisstrid og en protest­utmelding av Offentlighets­utvalget

Foreslått sittende blir altså nåværende leder. Det samme gjør Lajla Ellingsen i Adresseavisen, Ina Lindahl Nyrud i NJ, Vegard Venli fra Kommunal Rapport, Arne Jensen i Norsk Redaktørforening, Nils E. Øy, Berit Nyman fra Fagpressen i tillegg til Kjersti Løken Stavrum og Kristine Foss fra Norsk Presseforbund.

Styret i Norsk Presseforbund vil fredag formiddag ta stilling til om kandidatene får plass i utvalget. Det samme gjelder de foreslåtte nye medlemmene i Pressens Faglige Utvalg som skal representere almennheten.

For en uke siden kunne Journalisten fortelle at Sylo Taraku og Nina Fjeldheim er innstilt til disse vervene.

Annonser

Les også

Det ferske rådet samles til sitt første møte under den nye lederen Julie Brodtkorp neste uke.

Bildet:

NRK Finnmarks journalist og fotograf André Bendixen formidler det som ikke blir sagt med ord under Finnmarksløpet.