Schibsted taper penger på penger.no

Schibsted taper penger på penger.no

Men nekter å gi seg med det første.

Schibsteds digitale tjeneste for privatøkonomi, penger.no, sliter med lønnsomheten. Tross nesten tredobling av omsetningen, ble det nytt underskudd i fjor.

De siste fem årene har selskapet tapt nesten 80 millioner kroner. I fjor ble resultatet før skatt 12,6 millioner kroner i minus, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ: Schibsted gir opp eiendomsportalen Hemnet

Det har tatt vesentlig lengre tid å få modenhet i markedet enn det vi hadde forutsett, vedgår daglig leder Anette Romdahl i penger.no. Hun sier selskapet til dels fortsatt er i en investeringsfase. I år er målet å gå i null, og Romdahl ser omsetningsøkingen i fjor som et godt tegn.

– Vi så en markant endring i slutten av fjoråret. Den kraftige veksten tar vi som et tegn på at befolkningen nå er klar for denne typen tjenester, sier hun. Omsetningen i 2015 endte på 23,7 millioner kroner, opp fra 8,9 millioner året før.

Penger.no er en sammenligningstjeneste for privatøkonomi. Brukerne betaler ingenting, men selskapet får provisjon for formidling av lånesøknader og salg av forsikring. Penger.no er eid av Schibsted-selskapet Finn. Morselskapet eier også forbrukslånstjenesten Lendo.

Annonser

Les også

Amedia-direktør Stig Finslo har klaget med samtykke fra OA-redaktør Erik Sønstelie.

Bruker ikke Twitter for å nå pressen, men for å nå folk, sier kommunikasjonsleder.

Ny jobb:

Jeg kommer helt sikkert til å tråle gjennom postlister, sier Øystå.