Sundby-skandalen:

Martin Johnsrud Sundby under et verdenscupstevne i 2013. Foto: Frankie Fouganthin via Wikimedia Commons

Stor dekning utenlands, lite skyld til løperen

Nøytral byrådekning gjenspeilt i de fleste mediene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sverige er det landet med den største mediedekningen av Martin Johnsrud Sundby de siste tre dagene, men også de andre nordiske landene har omtalt saken mye.

En opptelling fra analysebyrået Retriever plasserer disse landene på pallen i Sundby-omtale siden dopingsaken ble kjent:

1. Sverige - 231 oppslag

2. Tyskland - 198

3. Sveits - 88

OPPDATERT: Merk at Retriever kun har søkt på omtale der Sundbys navn er skrevet med latinske bokstaver. Dermed er eksempelvis den russiske mediedekningen ikke talt opp.

Videre følger Finland, Danmark, Frankrike, USA og Østerrike og Beliga, men da representerer 8.plassen kun 17 registrerte saker om Sundby.

– Byråomtalen ga nøktern dekning

Fra skiløperens side er kanskje det mest gledelige at omtalen har en overveiende nøytral tone.

Analysesjef Kristina Nilsen i Retriever.

– Saken framstilles for det meste som en administrativ skandale og det kommer fram at reglene ikke er glassklare. I en del tilfeller ser vi at saker fra Norge framstilles på en helt annen måte i medier andre steder i verden. Skrekken for Martin Johnsrud Sundby ville jo vært at medier i andre land framstilte dette som et ordinært dopingtilfelle, men slik er det altså ikke, sier kunde- og analysesjef Kristina Nilsen i Retriever.

Hun forteller at  det er nyhetsbyråene og de større mediene i hvert land som har gitt saken bredest omtale, som SVT, Svenska Dagbladet og Aftonbladet i Sverige.

– Gjennomgangstonen i store deler av medieomtalen er nøktern. Fordi nyhetsbyråene refererer dette på en nøktern måte, gjengis det slik i en rekke medier verden over.

 

Powered by Labrador CMS