Volda-student Trude Furuly er nyvalgt leder for NJs studentlag. Foto: Glenn Slydal Johansen

Trude Furuly er ny leder for NJ-studentene

Vil at studentlaget skal være en arena for å ha det gøy sosialt og faglig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Til høsten begynner hun på tredje året av journalistutdanningen med tv-spesialisering ved Høgskulen i Volda. Fredag ble Trude Furuly valg som nye leder for Norsk Journalistlag Student (NJS). Vervet overtar hun etter Ingrid Tinmannsvik som har sittet i ett år.

Journalist som 16-åring

– Jeg syns flere studenter må vite om NJ og kjenne fordelene og den viktige backupen i ryggen som det er. Det er mange muligheter i NJ som stipender og forsikringsordning, sier Furuly om hvorfor hun har påtatt seg vervet.

Hun begynte som journalist allerede som 16-åring i Østlandets Blad, der hun blant annet har ledet ungdomsredaksjonen. Hun har også vært innom Egmont, og i sommer har hun vikariert i P3s nyhetsredaksjon ved Tyholt.

Journalistyrket sier hun at hun har fått inn med morsmelka, som datter av to journalister. Faren er Aftenposten-journalist og Skup-leder Jan Gunnar Furuly. Moren er Egmont-journalist Bjørg Engdahl. 

Fokuserer på det positive

Under studentlagets samling i Oslo torsdag og fredag kom det fram at flere lag ved journalistutdanningene rundt om i landet sliter med rekrutteringen. En stor del av årsaken er trolig mediekrisen og at studentene føler en knekk i motivasjonen og usikkerhet knyttet til om de vil få jobb etter endte studier.

Den nye studentlagslederen sier at det er mye usikkerhet blant studentene. Men Furuly velger å fokusere på de positive sidene og bruke NJS som et slags lim studentene i mellom.

– NJ kan være en arena for å ha det gøy sosialt og faglig og man kan finne håp gjennom NJ-arbeidet, sier Furuly, og beskriver NJs rolle som en motivator.

– Alt håp er ikke ute. Mange svartmaler situasjonen for mye.

NJ må stille opp

På spørsmål om hvordan hun ser på sine egne muligheter for å få jobb, sier hun at det er vanskelig å se for langt frem fordi ting skjer fort i bransjen.

– Jeg har innstillingen om at vil man det nok, så klarer man det.

– Hva ser du som de største utfordringene for journaliststudentene?

– Det er åpenbart at det er forholdene i bransjen.

Hun mener det er viktig at NJ bidrar til å informere studentene om hvordan de skal forholde seg til ting som midlertidighet.

– Og det er ikke lett som nyutdannet journalist for eksempel å stå opp mot en redaksjonssjef.

I handlingsplanen for det kommende året heter det at NJS blant annet skal jobbe for at alle studiestedene skal få besøk av NJ en gang i året.

– De må være villig til å bruke penger på studenter slik at studentene kan få faglig input.

Powered by Labrador CMS