Ansvarlig redaktør og daglig leder Terje Olsen i AS Lokalavisene ble paff da Vestnytt fikk produksjonstilskudd i fjor. Foto: Torbjørn Aasheim, AS Lokalavisene

Legger ned avdelinger og kutter i Lokalavisene i Bergen

I alt 13 må gå i Lokalavisene i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De fire lokalavisene som tidligere var heleid av Bergens Tidende, og for litt siden ble flyttet over i et nytt Schibsted-selskap, må kutte i bemanningen. Ansvarlig redaktør og daglig leder Terje Olsen forklarer til Journalisten at lokalavisene som omfatter Askøyværingen, Strilen, Vestnytt og Bygdanytt fram til nå har egen annonseproduksjon. Denne føler nå Schibsteds eksempel og flyttes til Kristiansand.

– Det er snakk om en virksomhetsoverdragelse og samtlige seks ansatte har mulighet til å få jobb på Sørlandet om de blir med over. De stiller da på lik linje med de andre som jobber der. De har også fått tilbud om sluttpakker.

Et slikt tilbud har også gått ut i markedsavdelingen som nå halveres fra 15 til 8 årsverk. Olsen sier at dette er en reduksjon som skulle vært gjort steg for steg tidligere, men når så ikke er skjedd må tøffere grep til.

Han forklarer at nedbemanningen gjøres for å bedre kunne møte konkurransen i annonsemarkedet.

Redaksjonen til de fire avisene som i alt omfatter 22 årsverk røres ikke nå. Disse var gjennom en nedbemanning for to år siden. Den gang gikk ledelsen rett til oppsigelser. Olsen forklarer at med planer om å styrke posisjonen ytterligere i lokalområdene, vil det være feil å endre på denne bemanningen

Powered by Labrador CMS