Siv Jensen legger frem revidert statsbudsjett i dag. Her på vei til Stortinget i 2014. Foto: Birgit Dannenberg

Kutter ti millioner i pressestøtten

Regjeringen foreslår å kutte ti millioner i produksjonstilskuddet i Statsbudsjettet 2017. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten oppdaterer saken

Regjeringen vil kutte pressestøtten til 303 millioner kroner. Samtidig foreslår regjeringen å tildele over 22 millioner til medieforskning og etterutdanning. 

Fra 2014 til 2015 sto produksjonstilskuddet på stedet hvil med 308 246 millioner. I fjor økte støtten med fem millioner, til 313 046 millioner. 

I budsjettet for 2017 vil regjerigen tildele 27,5 millioner til samiske aviser, samt to millioner i distribusjonstilskudd til avisene i Finnmark. 

Produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier skal bidra til et mangfold av aviser over hele landet. Tilskuddet forvaltes av Medietilsynet og er rettet mot økonomisk vanskeligstilte aviser og aviser med små opplag. Produksjonstilskuddet forvaltes av Medietilsynet.

Den direkte pressestøtten bevilges over statsbudsjettet. Med unntak for støtten til visse publikasjoner, administreres støtteordningene av Medietilsynet.

I 2014 innførte regjeringen en ny regel for fordelingen av produksjonstilskudd. Regelendringen innebærer at aviser som har hatt en gjennomsnittlig driftsmargin på over ti prosent de siste tre årene, inkludert pressestøtte, blir fratatt en del av tilskuddet. Reduksjonen avhenger av hvor mye avisene har tjent.

Les også: Klager på avslag på pressestøtte

 

Powered by Labrador CMS