BBC. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Tim Loudon

BBC lanserer nyhetstjeneste for nordkoreanere

BBC lanserer nyhetstjenester på radio og nett for nordkoreanere i et forsøk på å utvide publikummet sitt til 500 millioner innen 2022, opplyser kringkasteren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Planen innebærer at BBC skal lage radioprogrammer, nettsaker og stoff i sosiale medier på koreansk. Nyhetstjenesten er myntet på lyttere og lesere i det strengt sensurerte landet, der folk er nødt til å ty til ulovlige løsninger for å få tilgang til uavhengig informasjon og mediedekning. Fra før er sendingene til Voice of America og Radio Free Asia beregnet på nordkoreanske lyttere.

Lanseringen er et tiltak for å henge med på en internasjonal trend blant de store kringkasterne om å stadig nå nye områder og publikummere. Den nye nyhetstjenesten til BBC innebærer imidlertid en risiko for å forstyrre det diplomatiske forholdet mellom London og Pyongyang.

– Gjennom krig, revolusjoner og andre globale endringer har folk verden over tydd til vår verdensdekning for å få upartiske nyheter. Dette er fortsatt like relevant i dag, sier direktør Fran Unsworth for BBCs World Service.

I mai ble BBC-journalist Rupert Wingheld-Hayes pågrepet, forhørt i timevis og til slutt utvist av landet da han dekket et valg i partikongressen.

Kringkasteren satser på å doble sitt publikum innen 2022. De skal også lansere nyhetstjenester på ti andre språk, i tillegg til koreansk.

– Dette er en historisk dag for BBC. Denne utvidelsen av World Service er den største siden 1940-tallet, sier BBC-sjef Tony Hall.

Powered by Labrador CMS