Dyveke Buanes er ny distriktsredaktør i NRK Hordaland

Dyveke Buanes har et stort hjerte for Bergen. Foto: Simen Sundfjord Otterlei/ NRK.

Dyveke Buanes er ny distriktsredaktør i NRK Hordaland

Forlater jobben som nyhetsanker i TV 2. 

– Jeg har et stort hjerte for Bergen, Hordaland og Vestlandet. Å få være med på å videreutvikle journalistikken i NRK Hordaland er en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Her er det lagt ned mye godt arbeid, og samlet så mange flinke, dedikerte mennesker under ett tak. Dette gleder jeg meg til at vi skal bygge videre på, sier Dyveke Buanes til NRK, som først meldte saken.

Buanes har siden 2008 vært nyhetsanker i TV 2. I dag jobber hun i TV 2 Nyhetskanalen. Tidligere har hun erfaring som vaktsjef i NRK Dagsnytt, journalist i NRK Hordaland og nyhetsanker i Vestlandsrevyen og Norge i dag.

Buanes begynner i jobben 1. januar. Etter omorganisering i NRK gikk søknadsfristen på jobben først ut i midten av september, men ble utsatt til begynnelsen av november. Hun overtar da for tidligere nyhetssjef Vigdis Holmaas, som har fungert som distriktsredaktør siden omorganiseringen, og også var blant søkerne til stillingen.

Annonser

Ledige stillinger:

Les også

Liten økning i antallet innsendte bidrag til fotokategoriene.

Årets bilde:

Hva gjør et bilde til Årets bilde? Journalisten ble med da årets jury diskuterte seg gjennom de nesten 3.000 innsendte bildene i konkurransen. 

Lokalradiolyttingen har i 2017 økt med 20 prosent. Samtidig har den totale radiolyttingen gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.