TV 2-veteran Ernst A. Lersveen har fått beskjed av ledelsen i TV-selskapet å skille mellom rollene som reporter og kommentator i saken mot Therese Johaug. Foto: Bymiljøetaten, Oslo kommune

Lersveen fikk beskjed av TV 2-ledelsen å dempe seg om Johaug

TV 2s ledelse ba veteranen skille mellom rollen som journalist og kommentator.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Vi ønsker å kanalisere journalistikken på riktig måte. Reportere skal rapportere. Og så har vi eksperter som ikke har på seg reporterhatten, sier redaksjonssjef Espen Solbakken i TV 2-sporten til Dagbladet.

Veteranen har tidligere luftet sine tanker rundt dopingsaken mot Therese Johaug. Denne uken gjorde han et intervju med Dagbladet hvor han luftet sine tanker rundt akkurat dette spørsmålet. Intervjuet ble trukket etter ønske fra ledelsen i TV 2.

- Jeg står på det jeg har sagt. Men hvis noen mener at jeg skal holde fred, så går jeg ikke i noen krig, sier Ernst A. Lersveen til Dagbladet.

I et intervju med Nettavisen tidligere i uken forteller Lersveen at han opplever at skilandslaget ser på ham som en møkkamann fordi han har stilt kritiske spørsmål rundt dopingsakene mot Martin Sundby og Therese Johaug.

I høst opplevde han at forbundet filmet ham da han intervjuet landslagslegen.

– Det samme skjedde dagen før jeg ble filmet i Sundby-intervjuet. Da sto det en mann limt ved siden av fotografen min og fulgte med på alle intervjuer, sier Lersveen til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS