Martin Johnsrud Sundby under et verdenscupstevne i 2013. Foto: Frankie Fouganthin via Wikimedia Commons
Martin Johnsrud Sundby under et verdenscupstevne i 2013. Foto: Frankie Fouganthin via Wikimedia Commons

Martin Johnsrud Sundby og TV 2s Ernst Lersveen i forsoningsmøte

Lersveen oppleves som bøllete og respektløs.

Published   Updated

Mandag fortalte VG at Martin Johnsrud Sundby boikotter TV 2-reporter Ernst Lersveen. Skiløperen opplever reporteren som forutinntatt etter tidligere utspill om Sundbys bruk av astmamedisin.

VG har fulgte saken videre og i dag karakteriserer langrennssjef Vidar Løfshus Lersveen som respektløs. Løfshus mener det ikke alltid er heldig at en løper ikke vil la seg intervjue av en spesifikk reporter, men at det i dette tilfellet er fullt forståelig.

– I dekningen har Ernst vært forutinntatt og gitt uttrykk for et motiv der han vil vise at Martin er en juksemaker som har spekulert i medisinbruk, sier Løfshus til VG.

– Sånn jeg tenker, så er det forskjell på kritisk journalistikk og det å opptre respektløst. Det er flere løpere som opplever ham som bøllete.

MEDIEDEBATT: Lersveens grenseløse sportsjournalistikk

Begge parter skal ifølge VG nå ønske å få til et forsoningsmøte mellom skiløperen og reporteren. TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen skriver i en e-post til VG at de ikke er en samarbeidspartner til Skiforbundet.

Redaktøren skriver at ingen av medarbeiderne som har jobbet med dopingsakene denne høsten har hatt en forutinntatt agenda utover å få alle svarene på bordet.