Pressefoto fra TV 2 av Tobias Santelmann. Foto: Bjørn Wad/ TV 2.
Pressefoto fra TV 2 av Tobias Santelmann. Foto: Bjørn Wad/ TV 2.

​​TV 2 klar med ny drama-storsatsing

Tobias Santelmann spiller hovedrollen i «Grenseland», som skal på skjermen høsten 2017. 

Published   Updated

Dramaserien er TV 2s storsatsing for høsten 2017 med skuespiller Tobias Santelmann i hovedrollen, kjent fra blant annet TV 2-suksessen «Frikjent» og «Kon-Tiki». Med på laget er også kvinnelig hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen.

–  Grenseland har et meget høyt ambisjonsnivå, og TV 2 og norsk TV-drama generelt har tatt store steg de siste årene. Jeg er stolt og utrolig glad for denne muligheten, sier Santelmann i en pressemelding.

Han ble for halvannet år siden pappa, med samboer VG-journalist Jennifer Bråthen.

Grenseland handler om politimannen Nikolai Andreassen (Santelmann), som tilfeldig blir dratt inn i etterforskningen av et selvmord på hjemstedet sitt. Han skjønner raskt at det ikke er snakk om et selvmord, men et mord, og plutselig står han overfor et dilemma som tvinger ham inn i gråsonen mellom rett og galt, og på vei vekk fra sine moralske prinsipper. Desillusjonert og desperat forsøker han å dekke over overtrampet, men svik og løgner gjør at han mister orienteringsevne, og stadig skyves lenger over på gal side.

Åtte episoder

Spenningsserien bestående av åtte episoder starter innspillingen torsdag 15. desember, og spilles inn i Oslo og Halden-området frem til sommeren 2017.

Grenseland produseres av Monster Scripted, som er Norges største produksjonsselskap innen utvikling og produksjon av norsk tv-drama, sist aktuell med serien «Nobel» på NRK.

Serien er også forhåndssolgt til flere land, med den internasjonale tittelen Borderline. Serien produseres av Håkon Briseid og Bård Fjulsrud som står bak suksesser som «Nobel», «Meglerne», «Unge Lovende» og «Halvbroren». Serien er en co-produksjon mellom TV 2, Monster Scripted og en rekke utenlandske samarbeidspartnere.

Grenseland er etter en idé av Megan Gallagher og Alexander Opsal