Konkurrentene kritiske til «TV 2-avtale»

Konsernsjef Arne Stokstad i Amedia beklager at regjeringen og Stortinget ikke tar seg tid til å vente på Mediemangfoldsutvalgets innstilling. Foto: Martin Huseby Jensen

Konkurrentene kritiske til «TV 2-avtale»

En avtale skreddersydd for TV 2 faller fremdeles ikke i smak hos øvrige medier.

Stortingets kulturkomité har holdt åpen høring om kommersiell allmennkringkasting. Amedia og Schibsted mener en «TV 2-avtale» vil være mediepolitisk risikosport, skriver Kampanje.

– Vi beklager at regjeringen og Stortinget ikke tar seg tid til å vente på Mediemangfoldsutvalgets innstilling, som kommer 1. mars, som vi forventer vil ha en helhetlig tilnærming, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia.

Styreleder Tove Nedreberg i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) vil også vente på Mediemangfoldsutvalget. Hun synes også en femårig avtaleperiode er for lang:

– Jeg mener det er klokt å tidsbegrense støtten. Det er ingen gitt å spå hvordan tv-landskapet ser ut om tre år.

Mikroskopisk sjanse

TV 2-sjef Olav T. Sandnes mener derimot det er en avsporing å argumentere for å sette avtalen inn i en bredere mediepolitisk sammenheng.

– Saken handler ikke om generelle subsidieordninger. Stortinget har bestemt at dette er en egen sak som handler om kjøp av allmennkringkastertjenester, sier han.

Les også: Regjeringen vil støtte TV 2 med inntil 135 millioner

Torry Pedersen, som denne uken gikk fra å være VG-sjef til å lede Schibsteds publisistiske virksomhet, mener det er en mikroskopisk sjanse for at andre vil søke om å bli allmennkringkaster.

Annonser

Les også

Masud Gharahkhani spurte Linda Hofstad Helleland om hun vil ta pressestøtte fra de avisene som er uenig med Høyre.

Facebooks nystartede TV-tjeneste har sikret seg den amerikanske versjon av NRK-serien «Skam», melder NRK.

Kjetil Stormark i Aldrimer.no mener dementiet bygger på ulik oppfatning om semantikk.