Illustrasjonsfoto på medieinteresse i rettssal.

Mindre medieinteresse for Breiviks ankesak

Store nyhetsbyråer som Reuters og AP kommer for å dekke rettssaken om Anders Behring Breiviks soningsforhold, men medieinteressen er mindre i år enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I fjor var det stor rift om å sikre seg presseplassene i den provisoriske rettssalen i fengselets gymsal, og flere medier måtte ta til takke med å sitte i overføringssalen i Oslo tingrett. I år har derimot alle mediene som har søkt om å dekke saken fra fengselet, fått plass, opplyser direktør Mari Fjærtoft i Borgarting lagmannsrett til NTB.

Totalt 44 pressefolk fra 29 medier, 13 av dem utenlandske, skal følge ankesaken som starter i Skien fengsel tirsdag neste uke. I fjor var det 55 pressefolk fra 33 medier som fulgte tingrettssaken i Skien. I tillegg er 46 pressefolk akkreditert til å følge saken fra en overføringsrettssal i Borgarting lagmannsrett, men det er usikkert hvor mange som kommer til å følge saken fra dag til dag.

«Konkurrerer» med Eirik Jensen

– Det har vært mindre pågang denne gangen enn i fjor, og det er helt normalt for ankesaker. I tillegg pågår den høyprofilerte Eirik Jensen-saken samtidig i Oslo tingrett, og det har nok også hatt betydning, sier Fjærtoft.

Konstituert generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Presseforbund sier at selv om den totale medieinteressen har gått noe ned, så har samtidig interessen for å dekke saken økt i noen miljøer etter at tingretten fastslo at Breiviks menneskerettigheter var krenket.

Alle de store internasjonale nyhetsbyråene som Reuters, AFP, AP og DPA er til stede. I tillegg kommer medier fra Spania, Nederland og Sverige til Skien.

Rettssaken vil også i år bli overført til en rettssal i Oslo, denne gangen i Borgarting lagmannsrett. I rettssal K21 er det i overkant satt av 60 plasser til presse og publikum.

Powered by Labrador CMS