Parats klubbleder er en av 45 som er tilbudt styrt sluttpakke i TV 2

Parats klubbleder er en av 45 som er tilbudt styrt sluttpakke i TV 2

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther sier at personalsamtaler fortsatt pågår ut onsdag i TV 2.

Parat Medias klubbleder Christine Mikkelsen og reporter Ronnie Baraldsnes er to av de som ledelsen i TV 2 har tilbudt en styrt sluttpakke i løpet av tirsdag og onsdag. Det melder Dagens Næringsliv.

– Parat ser dette som veldig alvorlig, men jeg vil ikke si noe mer om saken før vi har fått koordinert oss med Parat sentralt, sier Mikkelsen til avisen.

330 samtaler

Samtalene der 45 TV 2-ansatte får beskjed om at de ikke er innplassert i mediehusets fremtide organsiasjon pågår fortsatt i Oslo og Bergen. 20 av disse 45 er i det redaksjonelle området, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther til Journalisten.

– Vi har hele spekteret av reaksjoner, fra glede og lettelse til de som er fortvilet.

Han vil ikke kommentere saken med Parats klubbleder ettersom det er utenfor hans ansvarsområde. Av de 25 utenfor redaksjonen rammes ansatte som jobbes i programavdelingen og med teknologi og distribusjon.

Totalt er 330 ansatte innkalt til samtale med leder tirsdag og onsdag. Der får de beskjed om de er med i den fremtidige organisasjonen. For de 45 som ikke er i TV 2s fremtidsplaner tilbys en sluttpakke som den ansatte har frist til senere i januar til å takke ja til. Dersom det ikke skjer vil TV 2 trolig gå til oppsigelse av den ansatte.

Samlet vurdering

Årsæther sier at ledelsen har vektlagt ansiennitet, kompetansekartleggingen som nylig har pågått og sosiale forhold samlet når de har gjort valgene.

– Vi har vurdert alle disse 330 personene opp i mot de forholdene. Så har vi vurdert de 20 juridisk både internt og av eksterne. Vi er forberedt på søksmål.

På spørsmål om hvilket av kriteriene TV 2 har lagt mest vekt på, sier han at de har sett på de tre samlet.

– Det er en totalvurdering.

Sluttpakken som nå tilbys er ifølge Årsæther på nivå med de frivillige rundene i fjor, men med en lengre periode med lønnssikring for de med lang ansiennitet.

Tett dialog

Henrikke Helland og Stein Akre i TV 2s redaksjonsklubb Klubb2 har ikke besvart Journalistens henvendelser onsdag. Til VG sier Helland at fagforeningen reagerer på flere av sakene de fikk presentert tirsdag.

– NJ må få vurdere disse sakene. Men det er en stor bunke i Bergen og stor bunke i Oslo som skal vurderes av NJ, sier hun til avisen.

Norsk Journalistlag (NJ) sentralt er i kontinuerlig dialog med klubben, men viser til Klubb2 for kommentarer.

– Vi er i en slags beredskap nå, og vil i løpet av uken få oversendt en liste over alle de som ønsker et møte eller samtale med oss, sier jurist Karoline Ramdal i NJ.

– Hvilke råd gir dere Klubb2?

– Vi snakker først og fremst med de tillitsvalgte og gir generell rådgivning.

Ramdal sier at NJs linje er at ansiennitet skal være det gjeldende kriteriet for hvem som må forlate jobbene i slike nedbemanningsprosesser.

Annonser

Les også

MARIENLYST (Journalisten:) Mener signaleffekten av at NRK ikke vil hjelpe ikke skal undervurderes.

Undersøkelse viser at NRK og VGs valgkampdekning på nett var nesten identiske.

MARIENLYST (Journalisten:) Landsstyret vedtok millionunderskudd i Norsk Journalistlag til neste år.