Om Camilla Bjørn kunne velge hvem som helst, ville hun spist frokost med Mark Zuckerberg

Morgenrutinen:

Om Camilla Bjørn kunne velge hvem som helst, ville hun spist frokost med Mark Zuckerberg

– Sier seg selv; verdens mektigste redaktør.

Hver uke framover vil Journalisten publisere «Morgenrutinen», der vi stiller de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Camilla Bjørn startet i januar som ny redaktør i NRK P3. Fram til det var hun VGs stringer i Los Angeles. Fra før har hun vært leder for Rampelys, og for VGs nisjetjenester med ansvar for å bygge opp og utvikle tjenester som Godt.no, MinMote.no og Vektklubb.no.  

– Kaffe eller te? 

– Grønn te, jeg har en spesiell type som jeg kjøper i helsekostbutikker. 

– Hva har du på nattbordet? 

– Mobillader, de siste numrene av Fast Company og tre-fire bøker; David Axelrods «Believer», Don Winslows «The Cartel», en Elon Musk-bio og Anne Gunn Halvorsens selvhjelpsbok. Mest brukt er headphonesene, jeg hører nesten alltid på en podkast før jeg sovner. 

Les også: Anne Gunn Halvorsen tok sluttpakke i Dagens Næringsliv og fant lykken som frilanser

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag? 

– Mar-a-Lago disappears in monstrous sinkhole with president Trump.

– Om du kunne velge hvem som helst: Hvilken person ville du helst spist frokost med og hvorfor? 

– Mark Zuckerberg, sier seg selv; verdens mektigste redaktør. Leste du manifestet hans om fremtidsvisjonen for Facebook og verden? Litt av en type, er så imponert over hvordan han har utviklet seg i takt med organisasjonen. En annen drømmefrokost er med Sergey Brin & Larry Page, jeg er veldig nysgjerrig på Googles AI-satsning DeepMind. Har du hørt de jobber med flyvende kjøretøy? At ikke jeg ble født i fremtiden!  

– Hvordan reiser du til jobb og hvilke medier har du vært innom før du ankommer arbeidsplassen? 

– Jeg kaster meg over mobilen first thing. Sjekker FB-messenger og pushmeldinger. Elsker de jeg får fra BuzzFeeds nyhetsapp og Quartz, som er vittige og smarte. Skrur på P3morgen på kjøkkenradioen. Så er det mer scrolling på mobil; VG og newsfeeden på Facebook. Leser det som er relevant og interessant. Jeg har ikke bil og går overalt, lytter til NRKs radioapp, podkaster eller Tidal (ja).

– Hva er ditt viktigste verktøy i jobben? 

– Møte folk ansikt til ansikt og lytte til hva de sier. 

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Gidder ikke bruke energi på irritasjon i disse tider, hvis andre er gode blir vi bare bedre.  

– Om du kunne gå tilbake i tid og møte deg selv som tenåring. Hvilke råd hadde du gitt? 

– Hadde jeg visst bedre som tenåring ville det sikkert ikke gått som det gjorde. Min plan var å bli ungdomsskolelærer. Altså, ingen råd til meg selv. Lærerjobben sparer jeg til neste jobbskifte.

– Hva er mediebransjens største utfordring akkurat nå?

– Forretningsmodellene. 

– Hva er ditt forhold til emojies og hvilken bruker du mest?

– Jeg er under middels emijoaktiv. Mine mest brukte er . Uskyldige saker. De tre neste er litt mer tvetydige. Jeg liker den siste godt. 

– Når logger du av for kvelden? 

– Det spørs, jeg har lært å skru av når kropp og hodet trenger det, og unngår innboksen sent på kvelden. Men jeg liker å være tilgjengelig for kollegaer. 

Annonser