Produsentene bak «The Crown» til Nordiske Mediedager

Dit kommer også Michelle Obamas taleskriver.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Suzanne Mackie og Andy Harries er produsenten bak Netflix-suksessen «The Crown» om den unge dronning Elizabeth. I selskapets første egenproduserte serie i Storbritannia har de kunnet boltre seg med et budsjett på 100 millioner pund. Det har gitt både seersuksess og to Golden Globe-priser.

Festivalsjef Guri Heftye gleder seg til å få et innblikk i hvordan serien, som i tillegg til å være et politisk drama med både kongelige og andre notabiliteter, også gir et portrett av en historie som fortsatt er levende i minnet hos mange.

– Det er ikke alle dramaprodusenter forunt å få leke seg med budsjetter av dette formatet, men det er like fullt masse å lære når vi går bakom denne produksjonen. Blant annet det å lage historisk drama om nålevende personer gir jo noen utfordringer det blir spennende å høre om, sier Heftye i en pressemelding. Og de som kommer til Bergen, kan glede seg til en sniktitt på neste sesong.

Et annet trekkplaster når mediebransjen samles er Sarah Hurwitz, Michelle Obamas taleskriver.

– Det blir fantastisk å presentere henne. Hurwitz har hatt en helt unik jobb og arbeidsplass, og det blir også interessant å høre hennes analyse av det som nå skjer i USA, sier Heftye.

Powered by Labrador CMS