Våganavisa mister abonnenter fordi de skriver om flyktninger

Har fått leserinnlegg som er negative til artiklene.

Published   Updated

Våganavisa i Svolvær har den siste tiden rettet søkelyset mot flyktningenes situasjon i kommunen. Det liker ikke abonnentene, skriver NRK.

– Det er flere lesere som har sagt opp abonnementet sitt, i tillegg har vi fått flere leserinnlegg hvor enkelte gir uttrykk for at de ikke vil at vi skal skrive om flyktninger, sier redaktør Mari Rokkan til NRK.

Hun sier hun ikke visste det var så ille at avisen skrev om en gruppe i lokalsamfunnet at flere av abonnentene måtte si opp abonnementet sitt. Redaktøren legger til at folk må få ha sine meninger, og så må avisen fortsette å gjøre det den skal, altså å skrive om det som skjer i samfunnet.

I forrige uke skrev Rokkan en lederartikkel hvor avisen tok et standpunkt. Det førte til at redaksjonen, som består av to journalister utover Rokkan, fikk flere støtteerklæringer. Ifølge NRK har også mange vist sin støtte ved å tegne abonnement.

Våganavisa hadde i 2015 et opplag på 2.460 eksemplarer. Det er over 700 flere enn avisens første hele driftsår i 2007. Remedia som eier avisen omsatte i 2015 for 5,7 millioner kroner. En tilbakegang fra 6,2 millioner i 2014.