Stortingspolitiker Geir Jørgen Bekkevold fra KrF har så langt ikke vunnet fram i kampen mot spillreklame rettet mot norske seere. Arkivfoto: Birgit Dannenberg

Fortsatt spillreklame på TV

Britenes medietilsyn avviser regjeringens forespørsel om å stanse spillreklame på norske TV-kanaler som sender fra Storbritannia. Ap og KrF foreslår nye grep.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturdepartementet og Medietilsynet har satset på dialog og forespørsler i et forsøk på å stoppe spillreklame på TV 3, Max og Viasat 4. Reklamen ville vært ulovlig om kanalene sendte fra Norge. Etter to år, ser denne linjen ut til å være et blindspor, skriver Klassekampen.

Det britiske medietilsynet Ofcom sier at det «på bakgrunn av de vedlagte bevisene» som er sendt over fra Norge, ikke er mulig å avgjøre om det har foregått regelbrudd.

Nå er tålmodigheten slutt hos KrF, som mener regjeringen har vært for lite offensive for å stoppe reklamen. Sammen med Ap har partiet foreslått flere innstramminger. De ber regjeringen bruke en prosedyre i et EU-direktiv som åpner for at et medlemsland kan stenge en TV-kanal dersom det kan bevises at hensikten med å etablere seg i utlandet har vært å omgå loven i det landet kanalen retter seg mot. Bevisbyrden er streng, og denne tilnærmingen er aldri prøvd tidligere.

Powered by Labrador CMS