Ja, de er like! Sykkylvsbladets redaktør har skrevet en kommentar om påsken som kan brukes år etter år: Her er årets kommentar og fjorårets kommentar avbildet.

«Dagens kommentar» skriver Sykkylvsbladet - og publiserer nesten den samme år etter år

– En god kommentar kan ikke skrives ofte nok, sier redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I fredagens utgave av lokalavisen Sykkylvsbladet ønsker ansvarlig redaktør Frank Kjøde god påske i det som kalles «Dagens kommentar».

Han skriver blant annet at det hvert år er diskusjon rundt når påsken kommer. Det kan for øvrig stemme det, men «Dagens kommentar» innledes helt likt som fjorårets. 

Ved flere tilfeller har redaktøren resirkulert sine egne kommentarer, med visse endringer for å tilpasse tiden.

FAKTA OM SYKKYLVSBLADET

Sykkylvsbladet består av tre redaksjonelle medarbeidere, inkludert redaktøren, som også eier 60 prosent av avisen. I fjor hadde Sykkylvsbladet et papiropplag på 2.718 eksemplarer. 

Avisen kommer ut hver onsdag og fredag, og det koster 1.600 kroner for et årsabonnement, ifølge deres egen nettside

I 2015 hadde avisen en inntekt på 7,5 millioner kroner med et driftsoverskudd på 88.000 kroner. 

Likhetstrekk

I mars, da opplagstallene ble lagt fram, skrev redaktøren at det var stabilt for Sykkylvsbladet. Og stabilt for Sykkylvsbladet var det også året før. 

2017: «Eksamensdagen er over. Redaktørane og avisene fekk i går sin årlege dom. Nok eit år fekk VG den strengaste domen med ein opplagsnedgang på 18.833 papireksemplar, som betyr at landets største avis som i 2002 hadde eit opplag på 390.000, i dag står bokført med eit papiropplag på 93.883. Også Sunnmørsposten fikk hard medfart».

2016: «Eksamensdagen er over. Redaktørane og avisene fekk i går sin årlege dom. Nok eit år fekk VG den strengaste domen med ein opplagsnedgang på 25.471 papireksemplar, som betyr at landets største avis som i 2002 hadde eit opplag på 390.000, i løpet av dei to siste åra kan notere seg for ein tilbakegang på over 50.000 papireksemplar. VG står i dag bokført med eit papiropplag på 112.716. Også Sunnmørsposten fikk hard medfart».

16. gang - to ganger

I slutten av april 2015 og mai 2016 hadde redaktøren en kommentar om hektisk russefeiring.

Da skriver han: «Russen si årvisse feiring er i startgropa. Om lag 70 russ ved Sykkylven vidaregående skule er tydeleg ein engasjert og samanspleisa gjeng som allereie har vist handlekraft på fleire område. Mellom anna har dei samla inn rekordmange pengar, over 150.000 kroner til «Krafttak mot kreft». Årets russerevy vart ein slager for eit fullsett kulturhus. Prosjekt Alternativ Rus(s) som vart arrangert for 16. gong, er alltid populært». 

Det eneste som er endret i dette utdraget er antall kroner samlet inn og hvor mange russ som deltok. I begge tekstene står at prosjektet Alternativ Rus(s) ble arrangert for 16. gang. 

Kjøde kommenterer russefeiring i 2015 og 2016. 

Redaktøren har ingen kommentarer til de aktuelle eksemplene vi viser til i denne saken. 

Gode kommentarer

Ansvarlig redaktør og daglig leder Frank Kjøde i Sykkylvsbladet mener at en god kommentar ikke kan skrives ofte nok. Kjøde har vært redaktør i avisen i 36 år og påpeker at dette aldri har vært noe problem. 

– Det er flere kommentarer som har likhetstrekk og element som er brukt tidligere. Mine kommentarer er ikke like. Men nyansert, slik man også kan finne i andre aviser, sier Kjøde til Journalisten. 

– Men betyr det at det er riktig å gjøre det slik?

– Det kan diskuteres. Men det er ikke alle som leser alle kommentarer. Alles lesevaner er forskjellige.

I fredagens tilfelle viser han til at det er snakk om et påskebudskap som står seg like godt i år som i fjor. Han sier at han selvsagt kunne gjort om på teksten, men spør: «Er det noe poeng da?».

Han legger til at han skriver for en liten lokalavis og at han skriver for leserne - og de har ifølge redaktøren aldri gitt signal om at det er noe galt med dette. 

Powered by Labrador CMS