Flere søkere til Fotojournalistutdanningen

Flere ønsker å følge i fotsporene til Kjersti Binh Hegna. Den tidligere fotojournalist-studenten ble kåret til «Årets Nykommer Foto» tidligere i år. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen.

Flere søkere til Fotojournalistutdanningen

Mens journalistikkutdanningen har færre søkere, er det flere som vil bli fotojournalist. 

Søkningen til Fotojournalistutdanningen på Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har gått opp fra i fjor, viser tall fra Samordna Opptak. De samme tallene viser at søkningen til journalistikkstudiet har gått ned. I år var det 89 søkere som hadde fotojournalistikk som sitt førstevalg, mot 78 søkere i 2016. Totalt har 562 personer søkt Fotojournalistutdanningen i 2017, mot 395 personer i 2016. Og på to år har antall søkere som har ført opp studiet blant sine valg nesten doblet seg.   

- Oppgangen i søkertall fra i fjor er ikke dramatisk, men den er hyggelig for en liten utdanning som Fotojournalistutdanningen, sier Jon Petter Evensen, høyskolelektor ved HiOA.

- Spesielt for en bransje hvor det er lett å være litt pessimistisk med tanke på fremtidsutsiktene. Vi lever i en blikkets tidsalder, hvor den globale samtalen er preget av bilder. Søkeroppgangen viser kanskje nettopp at det er flere som er interessert i utforske de mulighetene som er for å produsere og distribuere god fotojournalistikk nå.

Annonser

Les også

Masud Gharahkhani spurte Linda Hofstad Helleland om hun vil ta pressestøtte fra de avisene som er uenig med Høyre.

Facebooks nystartede TV-tjeneste har sikret seg den amerikanske versjon av NRK-serien «Skam», melder NRK.

Kjetil Stormark i Aldrimer.no mener dementiet bygger på ulik oppfatning om semantikk.