Ida Anna Haugen vil at NRK treffer enda bedre med innholdet som lages digitalt

Ida Anna Haugen er frontredaktør i NRK. Foto: Privat

Ida Anna Haugen vil at NRK treffer enda bedre med innholdet som lages digitalt

Hun sier hun vil jobbe hardt for at folk føler seg oppdaterte og klokere etter å ha besøkt nrk.no. 

– Hei, Ida Anna. Gratulerer med «ny» jobb! Du har jo fungert som frontredaktør i nrk.no siden august, hvordan blir det å ta over på fast basis? 

– Det er helt fantastisk å få denne muligheten. NRK er en utrolig spennende arbeidsplass, og jeg har fått gjøre så mye interessant og variert siden jeg startet her. Frontdesken til NRK er fylt med hyggelige, utrolig dyktige folk, og å få være med å utvikle forsiden vår videre er jeg bare så utrolig glad for. Ledergruppen jeg nå blir en fast del av arbeider med noe av det mest spennende jeg vet; å sørge for at NRK presenterer godt digitalt innhold til publikum. DET er spennende det. 

Ida Anna Haugen 

Nyansatt frontredaktør i NRK. Har fungert i stillingen siden august.

Har jobbet i NRK siden 2011, da begynte hun som tilkallingsvikar i Dagsrevyen.

Så var hun i VG i to måneder i 2014 før hun fikk fast jobb.

Haugen har også erfaring fra Laagendalsposten, Nettavisen, og Dagbladet.

– Hvordan skal du sette ditt preg? 

– Jeg vil være med å sørge for at NRK treffer enda bedre med innholdet som lages digitalt, og at vi som arbeider med forsida til NRK er oppdaterte på hva som fungerer og ikke. At fronten presenterer innhold folk er interessert i, fra hele landet til hele landet. Dessuten har jeg bakgrunn fra nyhetsjournalistikken, så det å sørge for at vi har en nyhetsdrevet forside, som gjør at folk føler seg oppdaterte og klokere etter å ha besøkt oss, kommer jeg til å jobbe hardt for. Jeg har veldig gode medarbeidere rundt meg, så det føler jeg meg trygg på at vi skal få til. 

– Hvilke utfordringer er de første du tar tak i? 

– Det mest SPENNENDE vi er inne i nå i min avdeling er arbeidet med en ny forside. Vi har hatt tester ut mot publikum og fått mange tilbakemeldinger, som vi tar med oss videre. Arbeidet med forsiden blir jo aldri ferdig, og vi skal sørge for å være rustet for å møte publikum med innholdet vårt. Det har vært en veldig lærerik prosess, og journalister, designere og utviklere har jobbet tett sammen. Det har vært veldig fint å være med på. Jeg gleder meg til fortsettelsen. 

– Hva ivrer du etter journalistisk? 

– At NRK fortsetter å være relevante og troverdige, også i en tid der folks medievaner endres raskt.  

– Du gikk ut av videregående med bare seksere på vitnemålet. Har du alltid vært en «flinkis»? 

– Hvis du med flinkis mener målbevisst så er svaret ja. Jeg visste tidlig at jeg ville bli journalist, og da jobbet jeg for å få til det. Samtidig har jeg fått mange muligheter, og tatt dem. Før jeg flyttet til Oslo snakket mange om at det var spisse albuer og mye intern konkurranse i redaksjonene. Mitt inntrykk er et annet. Jeg har alltid hatt kolleger som har støttet og heiet på hverandre.

– Blir det vanskelig å gi slipp på skrivingen? 

– Jeg er glad i å skrive, så litt uvant er det å ikke skulle gjøre det. Samtidig var jeg vaktsjef i nyhetene en stund før jeg fungerte som frontredaktør, så det har vært en myk overgang. 

Lykke til!

Annonser

Les også

TRONDHEIM (Journalisten): Etter å ha gått gjennom forsideoppslagene om terroristen, kunne Anne Gjelsvik dele bildebruken i fire faser.

Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, mener mangelen på kvinner i ledelsen er gårsdagens problem som ennå ikke er løst.