Artikkelen de skrev om Trump og Russland var ikke god nok og ble trukket. Nå har CNN-journalistene sagt opp jobbene

Artikkelen de skrev om Trump og Russland var ikke god nok og ble trukket. Nå har CNN-journalistene sagt opp jobbene

Ikke nødvendigvis feil, men var ikke god nok.

Thomas Frank, som skrev artikkelen, samt redaktørene Eric Lichtblau og Lex Haris, som ledet det nye gravejournalistikk-kontoret som produserte artikkelen, har alle sagt opp.

Artikkelen ble publisert på CNNs nettsider torsdag, men ble trukket dagen etter. Den ble ikke nevnt på lufta av TV-kanalen. Til gjengjeld ble det publisert en delvis forklaring hvorfor artikkelen ble trukket. 

I den aktuelle artikkelen ble det hevdet at Senatets etterretningskomité etterforsket koblinger mellom Trump og et investeringsfond styrt av den russiske banken VEB.

Ler mer hos Washington Post: CNN deletes, retracts story linking Trump transition team to Russia

Artikkelen siterte en anonym kilde på at det amerikanske finansdepartementet etterforsket Anthony Scaramucci, et medlem av Trumps overgangsteam, som skal ha møtt direktøren for fondet den 16. januar.

At de tre journalistene nå har sagt opp, lot den amerikanske presidenten ikke gå upåaktet han. Tirsdag kom han med et nytt angrep mot CNN.

– Fake News CNN må gjøre store forandringer i ledelsen nå som de er tatt i å til stadighet trykke falske Russland-historier. Seertallene rett ned, skrev presidenten på Twitter tirsdag morgen.

– Så de tok Fake News CNN med blod på hendene, men hva med NBC, CBS og ABC? Hva med sviktende New York Times og Washington Post? De driver alle med falske nyheter, skriver han videre.

Trump lar ikke oppsigelsene til de tre journalistene gå upåaktet hen. 

Ifølge Brian Stelter i CNN inneholdt den omstridte artikkelen som ble trukket ikke nødvendigvis feil, men det ble besluttet at den ikke var «solid nok til å publiseres slik den var.»

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
27.11.2017
Søknadsfrist
27.11.2017
Søknadsfrist
27.11.2017

Les også

MARIENLYST (Journalisten:) Mener signaleffekten av at NRK ikke vil hjelpe ikke skal undervurderes.

Undersøkelse viser at NRK og VGs valgkampdekning på nett var nesten identiske.

MARIENLYST (Journalisten:) Landsstyret vedtok millionunderskudd i Norsk Journalistlag til neste år.