I Sverige har antall artikler i papiravisene falt med 40 prosent

I Sverige har antall artikler i papiravisene falt med 40 prosent

Halvparten av artiklene som står på trykk i morgenavisene er fra nyhetsbyrået TT. På nett er historien en annen.

En ny studie viser at det er blitt færre artikler i svenske aviser, skriver svenske Journalisten. Det er Nordicom og Myndigheten för press, radio och TV som står bak undersøkelsen som bygger på en vanlig uke i to kveldsaviser og åtte abonnementsaviser fra 2007 til 2016. 

Her finner du hele studien

I kveldsavisene som Aftonbladet og Expressen, er tilbakegangen i volum på 39 prosent i perioden. Litt bedre enn i morgenavisene hvor det gikk tilbake med 40 prosent. 

Det er ikke unaturlig å anta at dette har med medievaner å gjøre. Samt at papiravisene har blitt tynnere gjennom mediekrisen. Det er også rimelig å anta at nedbemanningen i mediene er en av årsakene.

Mens det blir færre artikler på papir, blir det til gjengjeld lang flere på nett hos de enkelte avisene. 82 prosent vekst har kveldsavisenes nettsteder i perioden. Mens abonnementsavisene på sin side gikk tilbake også her, med 7 prosent. 

Forskjellen mellom artikler publisert på papir og på nett er betydelig. I en vanlig uke publiserte en kveldsavis 333 nyhetsartikler på papir, på nett ble det publisert 1.550.

 

Annonser

Stikkord: