I Sverige har antall artikler i papiravisene falt med 40 prosent

Halvparten av artiklene som står på trykk i morgenavisene er fra nyhetsbyrået TT. På nett er historien en annen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En ny studie viser at det er blitt færre artikler i svenske aviser, skriver svenske Journalisten. Det er Nordicom og Myndigheten för press, radio och TV som står bak undersøkelsen som bygger på en vanlig uke i to kveldsaviser og åtte abonnementsaviser fra 2007 til 2016. 

Her finner du hele studien

I kveldsavisene som Aftonbladet og Expressen, er tilbakegangen i volum på 39 prosent i perioden. Litt bedre enn i morgenavisene hvor det gikk tilbake med 40 prosent. 

Det er ikke unaturlig å anta at dette har med medievaner å gjøre. Samt at papiravisene har blitt tynnere gjennom mediekrisen. Det er også rimelig å anta at nedbemanningen i mediene er en av årsakene.

Mens det blir færre artikler på papir, blir det til gjengjeld lang flere på nett hos de enkelte avisene. 82 prosent vekst har kveldsavisenes nettsteder i perioden. Mens abonnementsavisene på sin side gikk tilbake også her, med 7 prosent. 

Forskjellen mellom artikler publisert på papir og på nett er betydelig. I en vanlig uke publiserte en kveldsavis 333 nyhetsartikler på papir, på nett ble det publisert 1.550.

 

Powered by Labrador CMS