Stian Steinsvik vil lese at Røkke gir formuen til Viking

Morgenrutinen

Stian Steinsvik vil lese at Røkke gir formuen til Viking

Hamar Arbeiderblad-journalisten irriterer seg over kollegers manglende statistikk-kunnskap.

I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Les alle «Morgenrutinene» her.

Stian Steinsvik er journalist i Hamar Arbeiderblad.

– Kaffe eller te?

– Definitivt kaffe. Drikker altfor mye. Spesielt når jeg er på jobb. Te drikker jeg aldri.

– Hva har du på nattbordet?

– Samboeren har okkupert mesteparten av plassen på vårt ene nattbord, så jeg bruker gulvet. Og ettersom jeg har fått sansen for lydbok, ligger stort sett mobilen der. Den siste jeg hørte var “De som faller” av Noah Fawley. En fantastisk god bok.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

– «Røkke gir formuen sin til Viking». Som utflyttet siddis har jeg om mulig blitt enda mer opptatt av fotballaget Viking, men nå lider de og det hele kan fort ende opp med konkurs og nedrykk.

– Hvor leter du etter gode saker?

– Jeg tror det aller lureste er å skrive mye om et tema, og bli god på dette temaet. Da vil flere og flere ta kontakt med deg og så baler det på seg. Ellers bruker jeg mye postlister og Facebook, men de aller beste sakene får jeg nok ved å snakke med folk. Være nysgjerrig og spørre.

– Om du kunne velge hvem som helst: Hvilken person ville du helst spist frokost med og hvorfor?

– Jeg tror jeg må svare Diego Maradona. Han var min barndoms helt, og har i motsetning til Pelé, beholdt sin tilhørighet til folket. Maradona er ingen dum mann, og det hadde vært interessant å diskutere politikk og samfunnsliv med ham. Og selvsagt fotball!

– Hvordan reiser du til jobb og hvilke medier har du vært innom før du ankommer arbeidsplassen?

– Jeg sykler til jobb og holder meg unna mobilen da. Men før jeg er på jobb har jeg lest min egen avis på både nett og papir. Jeg har også vært innom Aftenposten, VG og flere andre.

– Hva er ditt viktigste verktøy i jobben?

– Det er enkelt å si mobilen eller PCen, så da kan jeg heller si engasjementet. Uten å ha engasjement og ville noe med journalistikken du bedriver, hjelper det lite med all verdens tekniske hjelpemidler.

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Det er mange ting som kan irritere, men om jeg må velge én, må det være hvor himla dårlig mange er til å håndtere statistikk. Dette gjelder spesielt når medier bruker én variabel for å forklare én årsak, eller når man lager journalistikk av et ikke-representativt utvalg. Jeg savner i det hele tatt mer nyanser i journalistikken.

– Hva blir viktig for utførelsen av journalistyrket framover?

– Privatpersoner, interessegrupper, politiske partier og kommersielle bedrifter legger nå flere og flere innlegg ut på sosiale medier som de bekler som journalistikk. De bruker meningsmålinger, intervjuer folk og bygger ofte opp artikkelen på samme måte som oss - med tittel, ingress og brødtekst. Jeg tror det aller viktigste for vår bransje er å skille oss fra alle disse som forsøker å kle sin reklame i journalistisk drakt. Det gjør man ved å lage kritiske, grundige og nyanserte saker. Så får vi håpe det er godt nok til at folk vil kjøpe det.

– Om du kunne gå tilbake i tid og møte deg selv som tenåring, hvilke råd hadde du gitt?

– Jeg tror jeg ville latt være. Og hadde jeg gjort det, ville neppe tenåringen brydd seg nevneverdig.

– Hva er mediebransjens største utfordring akkurat nå?

– Som nevnt tror jeg dette er alle de med agenda som forsøker å late som de driver med journalistikk.

– Hva er ditt forhold til emojies og hvilken bruker du mest?

– Jeg er ikke en veldig aktiv bruker, men liker den tommelen opp. Svarer ofte kun med den.

– Når logger du av for kvelden?

– Som regel like før jeg sovner.

Annonser

Les også

Venstre har fått gjennomslag i forhandlingene om statsbudsjettet for utredning.

Kristelig Folkeparti og Venstre har fremforhandlet at pressestøtten videreføres på samme nivå som i år.

Fagpressedagen:

Høyres Tage Pettersen og Arbeiderparties Masud Gharahkhani ser ikke bort fra at partiene blir enig om å gi Fagpressen digitalt momsfritak.