Janne Nerheim og Christian Wiik Gjerde skal skrive nyheter for barn. Foto: Magne Kydland/Christian Raabe/Framtida.no

Framtida.no ansetter nynorskjournalister til barnesatsing

Christian Wiik Gjerde og Janne Nerheim skal lage barnenyheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Framtida.no har ansatt de to til å jobbe som journalister i Framtida junior, som lanseres i høst.

Christian Wiik Gjerde er 36 år, har pedagogisk utdanning og erfaring fra NRK Nynorsk mediesenter. Han ble tildelt Kulturdepartementets nynorsk journalistpris for jobben med radioprogrammet Superblokka fra NRK Super. Gjerde har også gitt ut barneromanen Jakta på firkløveren utgitt av Samlaget.

Janne Nerheim er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo og har journalisterfaring fra Dagsavisen, Dagbladet og Bergens Tidende. I sistnevnte var hun seks år og jobbet som redaktør for ungdomssatsingen BTbatt. Også hun har gitt ut barnebøker.

Det var i fjor at Landssamanslutninga av nynorskkommunar (LNK) fikk en halv millioner kroner i støtte fra Kulturdepartementet til å lage et nynorsk nettsted for barn i alderen 7 til 12 år. Nettstedet som foreløpig bærer navnet Framtida junior skal tilby daglige nyheter, faktaartikler, boktips og mye annet, ifølge Framtida.no.

– Det mangler et daglig oppdatert digitalt tilbud på nynorsk for barnetrinnet, sa prosjektleder og redaktør for Framtida.no Svein Olav Langåker til eget nettsted i fjor.

Framtida.no er et samarbeid mellom nettstedet ABC Startsiden, som tidligere i år ble kjøpt av Trygve Hegnars selskap Periscopus AS, og LNK.

Powered by Labrador CMS