Kvinne forsøkte å lure Washington Post med falsk nyhet

Hevdet at senator Roy Moore gjorde henne gravid. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Over de siste par ukene har Washington Posts journalister gjennomført flere intervjuer med en kvinne som hevdet å hatt et seksuelt forhold til senator Roy Moore i 1992. Forholdet skal ha ledet til at kvinnen ble gravid og måtte ta abort i en alder av 15 år, skriver Washington Post.

Mediehuset valgte ikke å publisere noen artikkel basert på kvinnens ubekreftede fortelling. De opplevde også at det var flere hull i historien til kvinnen. Da hun ble konfronterte kvinnen med dette og en post på internett, som reist tvil om historien, insisterte kvinnen på at hun ikke arbeidet for noen organisasjon som jobber målrettet mot journalister.

Journalistene i mediehuset avslørte kvinnen gjennom å følge hennes bevegelser. Mandag oppdaget de at kvinnen gikk inn på kontorene til Project Veritas. En organisasjon som ifølge Washington Post sikter seg inn mot blant annet massemediene og bruker falske historier og skjulte videoopptak for å avsløre det gruppen mener er skjevt vinklet journalistikk.

Grunnlegger James O’Keefe ønsker ikke å svare på spørsmål fra mediehuset. Han fikk blant annet spørsmål om han jobbet for Moore eller Stephen K. Bannon.

– Vi vil alltid respektere samtaler som skjer off-the-record når avtalen er inngått i god tro, men denne såkalte samtalen var et forsøk på å lure oss og sette oss i forlegenhet. Som følge av våre strenge journalistiske prinsipper, ble vi ikke lurt og vi kan ikke respektere en avtale om ikke å sitere en samtale som er inngått med onde hensikter, sier administrativ redaktør Martin Baron i Washington Post til egen avis.

Journalist Stephanie McCrummen (venstre) i samtale med kvinnen. 
Foto: Dalton Bennent og Thomas LeGro, Washington Post.

Powered by Labrador CMS