Lønnsforhandlingene i TV2s jubileumsår endte med lønnsdiktat. Her fra valgnatten i redaksjonslokalene på Karl Johan. Arkivfoto: Andrea Gjestvang

Lønnsdiktat i TV 2

Lønnsforhandlingene i TV 2 ble brutt i natt, og endte med lønnsdiktat. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Kampanje. Ifølge bransjenettstedet brøt forhandlingene sammen da TV 2-ledelsen stilte et ultimatum om ramme for oppgjøret på 2,42 prosent. Redaksjonelt ansatte får et lokalt tillegg på 6.000 kroner. 29 medlemmer får en særlig lavtlønnsjustering som i snitt er på 1.838 kroner. 

Dagens Næringsliv (DN) har fått tilgang til en epost hvor forhandlingsleder Morten Sandøy og klubbleder Henrikke Helland i TV 2 skriver at «forhandlingsutvalget gikk inn med en forventning om at TV 2 skulle gi oss lønn for strevet i det mest krevende TV 2-året noensinne. Samtidig registrerte vi at ledere har forsvunnet ut av bedriften med gigantiske sluttavtaler.» TV 2 har vært gjennom en omfattende nedbemanningsprosess hvor rundt 170 ansatte har mistet jobben. Minst 350 millioner kroner skal kuttes i TV 2 innen 2020.

Videre i eposten DN har fått tilgang til skriver Sandøy og Helland at klubben ikke godtok ledelsens forventning om å kutte spisepause, kutt i avis og feriepenger, samt andre velferdsgoder de har forhandlet frem.

Senere i dag er det innkalt til klubbmøte om lønnsdiktatet.

Powered by Labrador CMS