Ny jobb:

Avisa Lofoten-journalist Maja Borgvatn Karlsen skal jobbe fra nytt lokalkontor på Flakstad to dager i uken. Foto: Avisa Lofoten

Maja Borgvatn Karlsen ser frem til å komme tettere på lokalsamfunnet fra ultralokalt kontor

Karlsen har som mål å bli bedre på fiskerirelatert stoff og å møte interessante personligheter i Vest-Lofoten. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når Avisa Lofoten nå åpner lokalkontor på Ramberg i Flakstad kommune, blir journalist Maja Borgvatn Karlsen (29) med på flyttelasset. Karlsen, som har jobbet i Avisa Lofoten like lenge som hun har vært journalist, skal være på Ramberg to dager i uken og i hovedredaksjonen på Leknes resten av tiden.

– Gratulerer med «ny jobb». Hva tar du med deg inn i jobben som lokaljournalist på Ramberg? 

– Tusen takk! Jeg har hatt Moskenes og Flakstad som dekningsområder siden jeg startet i jobben, men mye av dagen har gått med til kjøring. Når jeg nå skal jobbe på lokalkontoret, er jeg midt i smørøyet og får mer tid til å prate med folk og ta pulsen på lokalsamfunnet jeg skal dekke. Jeg tror man får en større forståelse av samfunnet når man bor og lever i det. Ikke minst får jeg en bedre følelse av hva som er viktig for folk å lese om i lokalavisen. 

– Hvorfor er det viktig å ha et lokalkontor i en kommune med 1.299 innbyggere?

– Det er mange grunner til at det er viktig, og ikke minst at vi også kommer nærmere Moskenes kommune. Vest-Lofoten er i vekst når det kommer til reiselivsnæring og alt som springer ut av det, vi har fiskeriet og så er det mange innovative gründere både på Flakstad og Moskenes. Det er mange interessante personligheter og folk som gjør mye for samfunnet. De fortjener oppmerksomhet. Med kontor her, er det også lettere for folk å komme innom for en prat og en kopp kaffe. 

– Hvilke utfordringer byr det på å være så tett på kilder og lesere?

– Jeg ser ikke noen spesielle utfordringer i det, jeg har i hvertfall ikke møtt mange per dags dato. 

– Hvordan blir det å bedrive kritisk journalistikk i små lokalsamfunn? 

– Så lenge jeg gjør jobben riktig, bør det ikke by på problemer. Det er viktig å belyse alle sider av det som skjer i kommunene, både de positive og de negative. Jeg tror nok det skal gå helt fint. 

– Hva kjennetegner deg som journalist?

– Jeg er veldig glad i mennesker med interessante historier og spesiell bakgrunn. Jeg liker å skrive portrettintervjuer - å kunne gå dypere inn i saker - grave litt. Jeg liker å ta meg god tid til å undersøke nøye.

– Hvilke saksområder i Vest-Lofoten ønsker du å ta tak i?

– Vi leier kontor hos Norges Kystfiskarlag på Ramberg, og jeg har som mål å bli bedre på fiskerirelatert stoff. Så valg av kontorlandskap falt i god jord hos meg. Fiskerirelatert stoff engsjerer og er en viktig del av samfunnet her i Lofoten, så jeg håper folk fra bransjen kommer innom for en prat. Jeg har laget noen saker allerede, så helt uvitende er jeg ikke, men det blir et nytt fagfelt for meg. 

– Hva er bakgrunnen din?

– Jeg er egentlig utdannet kokk og yrkesfaglærer. Da vikariatet mitt som lærer på ungdomsskolen var ferdig sommeren 2015, søkte jeg på jobben som journalist i nyoppstartede Avisa Lofoten. Jeg har alltid likt å skrive, og tenkte at det var spennende å være med å bygge opp en avis. Så da sendte jeg inn noen tekster til daværende redaktør, og fikk jobb. 

Karlsen begynner å jobbe fra det nyopprettede kontoret på Ramberg i løpet av desember. Avisa Lofoten er i gang med en digitaliseringsprosess, og skal være på nett i løpet av januar 2018.

Powered by Labrador CMS