Fra Helge Lurås presentasjon under styremøtet i Norsk Presseforbund. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen
Fra Helge Lurås presentasjon under styremøtet i Norsk Presseforbund. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Resett trenger penger, men Helge Lurås er ikke bekymret

Det omdiskuterte nettstedet Resett skulle få ny finansiering på nyåret, men tre uker inn i januar er det ennå ikke gått i boks. 

Published   Updated

– Jeg vil ikke gå inn i detalj om hvordan vi jobber med finansiering. Det eneste jeg vil si er at vi jobber med saken, sier ansvarlig redaktør Helge Lurås (47) i Resett til Dagens Næringsliv.

Resett fikk i fjor én million i startkapital fra investorer som Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann-Andersen, Christian Mikkel Dobloug og Monica Staff. I november fikk nettstedet ytterligere 350.000 kroner, men Lurås bekreftet til avisen i desember at de ville trenge mer kapital for å drive videre på nyåret.

Nå sier Lurås at han ikke er bekymret:

– Vi trenger ikke å få alt i én pott. Vi er i dialog og skal klare oss den nærmeste tiden. Vi er ikke nervøse for fremtiden.

Nettstedet ber også om støtte fra lesere, og forsøker å få opp et automatisk annonsesystem, men på egne nettsider skriver Lurås at det «finnes også krefter som jobber med å få annonsører til å boikotte Resett». Hvem dette er sier redaktøren til DN at er litt uklart.