Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening mener ingen mediehus ville akseptert en ordning som kringkastingsrådet. Arkivfoto: Birgit Dannenberg

Redaktørforeningen mener det er uakseptabelt at regjering og Storting skal oppnevne et redaksjonsråd. Vil avvikle K-rådet i sin nåværende form

Norsk Redaktørforening mener Kringkastingsrådet bør avvikles i sin nåværende form og heller erstattes med ordninger i NRKs egen regi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Synspunktet kommer fram i Redaktørforeningens høringsuttalelse til endringer i kringkastingsloven.

Redaktørforeningen mener Kringkastingsrådet bryter med prinsippene i redaktørplakaten og loven om redaksjonell frihet i mediene. Her forutsettes det at eierne ikke skal gripe inn i redaksjonens frie vurderinger og redaktørens suverene rett til å redigere.

– Ikke i noe annet større, seriøst og etablert mediehus ville det blitt akseptert at regjering og Storting skulle oppnevne et «redaksjonsråd» som skulle behandle klager fra publikum og evaluere den frie journalistikken, heter det i høringsuttalelsen.

Redaktørforeningen lanserer isteden et alternativ til Kringkastingsrådet hvor politikerne, gjennom NRK-plakaten, kan pålegge NRK «å sørge for et godt system for håndtering av klager og henvendelser fra publikum, inkludert ordninger som gir rom for innspill og debatt om NRKs programvirksomhet».

Også Norsk Journalistlag tar til orde for å legge ned Kringkastingsrådet.

LES OGSÅ: NJ vil avvikle Kringkastingsrådet

Powered by Labrador CMS