Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

FORT GJORT. Berit Rekaa, valgkomiteens leder, hadde det travelt med å komme seg til landsmøtet i Sandefjord. Hun tråkket gasspedalen i bånn, men uheldigvis for Rekaa, kjørte politiet like bak henne. Politiets gjennomsnittsmåling var på 123 km/t i 100-sonen. Boten på 3000 kroner forsøkte hun senere å selge til delegater som hadde lyst på en plass i landsstyret.

Det er ellers ikke første gang Rekaa må punge ut. Da vegvesenet i sin tid startet prøveprosjekt med fotobokser i Vestfold, var Rekaa en av de aller første som ble tatt. Som sportsreporter er Rekaa oppdratt til at det kun er en ting det kommer an på, nemlig farten.

I (UT) LANDSSTYRET. Om Terje Eidsvåg ikke kjørte ulovlig fort, så reiste han langt for å komme til landsmøtet. Helt fra et tårn ved landsbyen Borgo San Gregorio på Sicilia. Tårnet med havsutsikt og tre bad har Adressa-journalisten leid for to måneder. Her skriver hans filmviterhustru Anne Gjelsvik på doktorgradsavhandlingen sin, mens Terje og barna har fått fri fra avis og skole.

Etter å ha fått fornyet plassen som første vara til landsstyret reiste Terje via Tyskland og Palermo tilbake til familien i den sicilianske landsbyen. Til italienske viner, egne velkomponerte matretter og utsikt mot Lipari-øyene og Stromboli.

SABLA MORO. OJ-leder Karin Wetlesen hadde trolig Park hotells best besøkte rom under landsmøtet. OJ-lederens rom 416 var riktignok en suite, og ble behørig benyttet til vorspiel, nachspiel og andre spiel.

OJ markerte seg på landsmøtet som en nærmest proletarisk venstreopposisjon, og i tråd med dette var det champagne-vorspiel hos Karin Wetlesen onsdag før landsmøtefesten. Det hele holdt på gå fullstendig galt. Wetlesen er medlem av den eksklusive og lukkede kvinneforeningen, Den Norske Champagneklubb, men hadde glemte champagnesabelen hjemme. Og når man skal åpne en flaske champagne, så skal det gjøres slik Napoleons soldater gjorde det, med sabel.

Men Wetlesen visste råd. Hun lånte hotellets tyngste kjøkkenkniv og sablerte villig i vei. En del søl ble det, men da OJ-delegasjonen ankom landsmøtefesten, var det ingen tvil om at enkelte også hadde fått i seg en del av de edle dråper.

FIRMAFEST. 130 nåværende og tidligere medarbeidere i Bergensavisen samlet seg i Bergen sist lørdag. Et lite vorspiel ble avholdt på standens faste vannhull, Wesselstuen.

Deretter gikk ferden til Galleri Nygaten. Programmet bestod blant annet av middag, med innlagt monolog av byens egen Frode Rasmussen og en 13 minutters hektisk opptreden av Great Garlic Girls, som hastet videre til Gullruten etter å ha parodiert blant andre Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik. Julian Berntzen, barnebarn av byens notabilitet Rolf Berntzen, disket opp med eget swingband.

– Men det viktigste var at gamle og nye kolleger møtte hverandre. Spesielt ble de eldste behørig feiret. De bygde BA mens andre bygde landet, fastslår en av hovedpersonene bak BA-festen, Dag Bjørndal.

Han forteller at det var Astrid Gjerde som innehadde rekorden blant de frammøtte, med ansettelse i BA så langt tilbake som i 1952. Også andre lokale størrelser, som Rune Larsen, Bengt Martin Olsen, Tryggve Hillestad, Ole Torp og Kari Solbrække, kastet glans over begivenheten, som varte mesteparten av natta.

Powered by Labrador CMS