Kai Sibbern avviser Høeghs angrep

Tidligere stortingsrepresentant Annelise Høegh (H) har klaget NRK-medarbeider Kai Sibbern inn for Kringkastingsrådet. Høegh mener Sibbern som var programleder for «Valgstudio» i NRK Fjernsynet, fremmet «antidemokratiske holdninger og reinspikka politikerforakt», melder NRK Kultur. Sibbern avviser klagene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er særlig Kai Sibberns uttalelse til Dagbladet om at dagens politikere er «villige til å selge bestemora si for å oppnå makt» som har vakt fru Høeghs harme. I klagen til Kringkastingsrådet nevner hun fire konkrete eksempler på det hun mener er høyst upassende opptreden i en lisensbasert kanal, og Sibbern er «den skyldige» i to av tilfellene. Ellers klager hun på et kåseri av Niels Chr. Geelmuyden i tillegg til at hun mener Folkemøtet-konseptet heller ikke er preget av «refleksjon og informasjon».

NRK-medarbeider Kai Sibbern sier til Journalisten at han ikke aksepterer at han skal ha fremmet antidemokratiske holdninger eller bidratt til økt politikerforakt.

Svarte på spørsmål

- Når jeg får spørsmål fra Dagbladet om det er noen politiker som har imponert meg, så svarer jeg som sant er, at det er det ikke, sier Sibbern.

Han understreker at uttrykket om å selge bestemora si var et bilde, og at poenget er at politikerne er villig til å gå utrolig langt i å kompromisse og at man sjelden ser politikere som virkelig står på sitt.

- Når vi nå ser på den valgkampen vi har bak oss og det som er skjedd etterpå, så synes jeg vi har fått tydelig bevist at politikerne er villig til å gå svært langt.

Kai Sibbern sier for øvrig at etter hans syn var hovedproblemet at folk ikke var interessert i valgkampen, noe som også ble bekreftet av den lave valgdeltakelsen. En hovedoppgave under valgsendingene var derfor å bidra til å øke interessen, mener Sibbern.

Kringkastingsrådet fornøyd

Kringkastingsrådet diskuterte valgkampdekningen på sitt siste møte torsdag i forrige uke, og rådets medlemmer var i hovedsak godt fornøyd med valgkampdekningen. Annelise Høeghs klage kom for sent til å bli behandlet i dette møtet, og vil ventelig bli tatt opp senere.

Annelise Høegh, som forlater Stortinget i disse dager, jobber nå som informasjonsrådgiver i informasjonsbyrået Konsensus AS. Hun var i en årrekke Høyres mest framtredende sosialpolitiker.

Powered by Labrador CMS