Under to prosent av VGs nettrafikk stammer fra Facebook, sier ansvarlig redaktør Gard Steiro.

GARD STEIRO:

– Ikke VGs oppgave å legge til rette for diskusjon på Facebook

Men kan være viktig å ikke melde seg helt ut, mener VG-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi går ikke med konkrete planer om å kutte alle delinger på Facebook, men VG har redusert avtrykket gradvis de siste årene. Vi har veldig lite trafikk fra Facebook, og er på ingen måte avhengig av dem som distribusjonskanal, sier ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro.

Han snakker med Journalisten etter nyheten om at NRK Nyheter skal opphøre å eksistere som egen side på Facebook.

VG har ikke en egen VG Nyheter-side på Facebook, men har over en halv million følgere på hovedsiden «VG», og undersider som «VG+», «VG Sporten», «VG Meninger» og «VG Rampelys».

– Kan være viktig med tilstedeværelse

Mange følgere til tross, Steiro opplyser at VG henter under to prosent av totaltrafikken sin fra Facebook.

– Facebook er ingen sentral kanal for VG lenger, og heller ikke som debattarena. Vi kunne skrudd av i morgen, uten at det hadde betydd stort.

Men noen full utmelding er ikke på bordet, sier Steiro. NRK beholder også hovedsiden «NRK »på Facebook, og skal dele blant annet nyhetssaker der også.

– Vi har vært kritiske til Facebook over flere år, og det har vært viktig for oss å ikke gjøre oss avhengig av trafikk derfra. Skulle man kuttet helt ut måtte man i så fall hatt grundige diskusjoner. Det kan være viktig at tradisjonelle medier beholder en viss tilstedeværelse på sosiale medier mange nordmenn bruker, sier Steiro.

– Ikke VGs oppgave

– Hva tenker du det betyr for mulighetene til leserdiskusjon at mediene trapper ned på Facebook?

– Både NRK og VG tilbyr andre muligheter til å diskutere og mene rundt journalistikken vår. Det er fortsatt fullt mulig å ha diskusjoner på Facebook om man ønsker det, men det er ikke VGs oppgave å legge til rette for diskusjon på Facebook, sier VG-sjefen, og legger til:

– Det er bra med offentlig debatt i Norge, og det mener jeg både NRK og VG legger til rette for. På våre egne plattformer. Jeg tror ikke det begrenser det offentlige ordskiftet i Norge at vi publiserer mindre på Facebook. Folk kan selv dele og diskutere saker.

Redaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK Nyheter har sagt til Morgenbladet at NRK jobber med andre løsninger for interaksjon og dialog.

– Enkelte saker egner seg ikke

Journalisten har også spurt sjefredaktør Trine Eilertsen i Aftenposten om deres tanker i kjølvannet av NRK Nyheter-grepet, og om avisa selv har endret i antall saker de deler.

– Vi rydder jevnlig i kontoene og strammer inn antall kanaler. Men den viktigste læringen de siste årene er at enkelte typer saker ikke egner seg for debatt på Facebook, skriver Eilertsen i en sms.

– Vi diskuterer oftere om en sak egner seg for kommentarfelt, og begrenser det når vi ikke kan følge opp skikkelig, eller når debatten ikke gir noe.

Powered by Labrador CMS