Abid Raja møtte pressen på Gardermoen ved en tidligere anledning.

Abid Q. Raja blir ny kulturminister

Nytt departementet for Trine Skei Grande.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Abid Q. Raja fra Venstre har blitt ny kulturminister, og skal dermed ha ansvar for mediepolitikken i regjeringen.

Den nye regjeringen ble presentert på slottsplassen fredag 11.15.

TV 2 meldte torsdag at Venstres Raja ble ny kulturminister. Han tar dermed over etter partileder Trine Skei Grande, som blir ny kunnskaps- og integreringsminister.

Kabalen for å få på plass Venstres nye statsråder endte med at både Raja og Sveinung Rotevatn fikk plass, mens Grande bytter departement.

Spørsmålet om hvem av Venstres folk som skulle inn i regjering skal ha skapt ekstra hodebry fordi det også knyttes opp mot den uavklarte lederstriden i partiet.

Både Raja og Rotevatn skal ha hatt sterke støttespillere som jobbet aktivt for sin kandidat. Dersom kun én av dem skulle blitt utnevnt, ville det av mange bli oppfattet som en støtteerklæring i ledersituasjonen i Venstre. Flere kilder sa til Dagbladet at det var nødvendig å få plass til begge.

Abid Q. Raja (44) har til nå vært Venstres finanspolitiske talsperson. Han er også femte visepresident på Stortinget. Han har juridisk embetseksamen, og har tidligere jobbet som i flere forskjellige advokatfirmaer som advokatfullmektig med arbeidsområdene strafferett, prosess, fast eiendom og kontraktsrett..

Raja er innvalgt på Stortinget fra Akershus siden 2013, men møtte i perioden 2009-2013 som vararepresentant.

Raja har også blitt lansert som en mulig nestleder i Venstre sammen med Sveinung Rotevatn.

Powered by Labrador CMS