Illustrasjonsfoto av fotografer på jakt.

Trodde fotografens kamera var våpen

Politiet rykket ut til vettskremt bergingsbilsjåfør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld forårsaket en fotograf på oppdrag for Adresseavisen væpnet politiaksjon på Selbu i Sør-Trøndelag. Foranledningen var at en østeuropeer tidligere på kvelden hadde stukket av fra en promillekontroll. Han ble stoppet av spikermatter og tatt av politiet.

Dette plukket frilansfotograf Erling Skjervold opp. Han var ute for å fotografere bilen som østeuropeeren hadde stukket av i. Den fant han i det den var i ferd med å bli tatt opp på en bergingsbil.

– Jeg så sjåføren holdt på der, men jeg var og hentet et ekstra batteri til kamera i bilen. Da jeg kom tilbake var han borte, sier Skjervold til Journalisten.

– Hva gjorde du da?

– Jeg tenkte han kanskje gikk opp i skogen for å gjøre sitt fornødne. Men så kom han ikke att, så jeg tenkte kanskje han hadde gått opp i enden av skogsbilveien. Kanskje han hadde mista noe. Så jeg tenkte at jeg orket ikke å vente på han igjen, så jeg bare dro fra plassen.

Våpen

Det var Adresseavisen som først fortalte historien. Det viste seg at bergingsbilsjåføren ikke hadde gått for å gjøre noen ting, men at han livredd gjemte seg i skogen fordi han trodde fotografens kamera var et våpen.

På vei ned til Selbu igjen møtte han på politiet som fortalte ham at en ny bil var involvert i en hendelse.

– Og at det var observert våpen.

Men Skjervold skjønte ikke at det var ham politiet refererte til. Fotografen satte seg i bilen for å reise oppover igjen. Da han var tilbake på stedet begynte han å få mistanker om hva som var skjedd.

– Så ringte politiet meg og lurte på om jeg hadde vært der og tatt bilder. De mente det kanskje var meg. Og det forstod jeg også når det var snakk om en VW Caddy. Jeg kjørte jo en sånn.

Livredd

Så Skjervold ble med politiet og fikk snakket med sjåføren.

– Da var alt greit selv om han var litt skremt. Ja, han var jo livredd.

– Det var kanskje godt for ham å treffe meg.

Skjervold hadde sett ham før og regnet med at bergingsbilsjåføren hadde gjort det samme.

– Jeg tok det som en selvfølge at han visste hvem jeg var da han så meg.

Fotografen sier at han bare må se humoristisk på episoden selv om han beskriver det som alvorlig at et apparat som en væpnet aksjon settes i gang.

Politiradio

Til Adressa sier Skjervold at pressen kunne oppklart misforståelsen langt tidligere dersom han hadde hatt tilgang til politiradio som i gamle dager. Men overfor Journalisten avviser han at det var snakk om noe stikk.

– Nei, egentlig syns jeg det er greit at allmennheten ikke har tilgang på de opplysningene som politiet har. Men samarbeidet om det som skjer fungerer for dårlig. Alt som burde, kommer ikke ut.

– Hvordan kan politi og mediene samarbeide bedre?

– På Stjørdalen har vi et veldig godt samarbeid. Politi, brann og ambulanse. Men det er kanskje fordi vi vet hvem vi er og kjenner grensene til hverandre. Og de respekterer veldig oss journalistene på Stjørdalen.

Powered by Labrador CMS