Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen. Foto: Birgit Dannenberg

Årets osloborger vurderer å gi fra seg prisen

Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen (bildet) erkjenner for dårlig bakgrunnssjekk av Mohsen Raja.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Raja fikk prisen som årets osloborger av Aftenposten etter at mange lesere nominerte og stemte ham fram for den innsatsen han gjorde for å bistå flyktninger som kom til hovedstaden i høst. I etterkant har det blitt påpekt at han har kommet med svært kontroversielle uttalelser blant annet om terrorangrepene i USA 11. september 2001 og om homofile. Nå skriver VG at Raja vurderer å gi fra seg prisen.

– Jeg vurderer det nå, og skal diskutere med venner og familie hva jeg skal gjøre. For meg er det viktig å få oppmerksomhet om flyktningenes behov. Nå handler alt sammen isteden om hva jeg har skrevet på Facebook, sier Raja til avisen.

– Hvis det står mellom min tro og denne utmerkelsen, så klarer jeg meg fint uten denne tittelen, sier han.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Kommenterte Charlie Hebdo

Raja har blant annet sagt at «forhold med det samme kjønn er ikke tillat i islam», og at han derfor mener det blir feil å støtte homofile.

– Jeg kan bare si at jeg respekterer alle mennesker. Men jeg er også muslim, og islam sier at homofili er forbudt. Jeg mener at folk får leve som de vil. Jeg respekterer det, men kan ikke støtte det, sier Raja.

To dager etter angrepene på satiremagasinet Charlie Hebdo hvor 12 personer ble drept for et knapt år siden, skrev han dette på Facebook ifølge Aftenposten:

«Mobbing og sjikane er ikke ytringsfrihet, de som gjør det burde være forberedt på at folk kan reagere, og folk reagerer forskjellig..»

Burde sjekket grundigere

Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen sier kandidatene som foreslås blir sjekket, men at denne sjekken burde vært grundigere, slik at leserne hadde hatt et bedre utgangspunkt før de stemte.

I en kommentar skriver sjefredaktøren at Aftenposten ikke kjente til Rajas syn på homofili.

«Aftenposten er sterkt uenig i enkelte av synspunktene Raja har gitt uttrykk for på Facebook, men vi mener ikke de diskvalifiserer ham fra å være en kandidat som leserne kan stemme på,» konkluderer Hansen.

Powered by Labrador CMS