Kristin Skogen Lund. Foto: Birgit Dannenberg
Kristin Skogen Lund. Foto: Birgit Dannenberg

– Må være unike ting

Aftenposten snakker om nettbetaling.

Publisert Sist oppdatert

Under Schibsteds presentasjon av resultatet for tredje kvartal fredag, sa konsernsjef Rolv Erik Ryssdal at konsernet vurderer nettbetaling. Ryssdal viste da til Aftenposten og Svenska Dagbladet som aviser som vil prøve seg fram med betalingstjenester.

– I disse avisene vil du se større grad av eksperimentering om hva man kan ta seg betalt for. Eller hvilke deler av innholdet man kan ta seg betalt for, sa Ryssdal under presentasjonen.

Mulige tjenester

Avtroppende administrerende direktør Kristin Skogen Lund i Aftenposten forteller at de ser på forskjellig innhold de kan ta betalt for.

– Vi mener det må være unike ting. I og med at Aftenposten fyller 150 år i mai neste år, har vi brukt tre år på å digitalisere komplettene våre. Det mener vi er et eksempel på innhold som egner seg for brukerbetaling, sier hun.

Skogen Lund forteller at det er mulig at Aftenposten også har annet type innhold som de kan ta betalt for, men hun ønsker ikke å nevne noen eksempler på dette nå.

Mot sort

Nettavisen til Aftenposten fikk et negativt driftsresultat på to millioner kroner i tredje kvartal. Det er en forbedring på sju millioner kroner sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Skogen Lund tror bunnlinjen til nettavisen snart går fra rødt til svart.

– Det håper vi skjer i løpet av noen måneder. Følger du forbedringskurven vår ser du det ikke er så utopisk.

– Hvor stort utslag ville nettbetaling gjort for bunnlinjen?

– Jeg tror vi må være realistiske og se at det i starten vil være lite.