Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen. Foto: Aftenposten.
Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen. Foto: Aftenposten.

Aftenposten omstrukturerer redaksjonen

Slår sammen til større enheter.

Publisert   Sist oppdatert

Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i Aftenposten forteller at omorganiseringen av nyhetsredaksjonen kommer i kjølvannet av nedbemanningen i fjor høst. I alt ble 40 årsverk nedbemannet. Ikke alle har forlatt mediehuset da de går av med AFP på et senere tidspunkt.

– Det var naturlig å vurdere organiseringen av redaksjonen på nytt. Vi ser det er flere store og tunge saksområder som trenger større journalistisk kraft. Og så setter våre abonnenter pris på metodikken vår med bakgrunn, analyser, dybde og kommentarer. De vil ha eksklusiv Aftenposten-journalistikk på nyhetsbildet. Det er en av årsakene til av vi har besluttet å slå sammen enkelte avdelinger, sier hun til Journalisten kort tid etter at allmøtet i Aftenposten er ferdig. 

Les også: Juleavslutning i Aftenposten avlyst etter boikott

Slår sammen avdelinger

I den nye større avdelingen har den gamle innenriksredaksjonen funnet sammen med avdelingen for politikk og økonomi. I tillegg er det hentet noen journalister ut av den ett år gamle avdelingen som har samorganisert kultur- og Oslo-dekningen. Strøm-Gundersen sier det er snakk om journalistene som har jobbet med nyhetsdekningen av Oslo. Som søppelkrisen i byen.

– På denne måten får vi tilgjengliggjort større ressurser til å dekke store nyhetssaker. Ta for eksempel valget 2017. Tidligere satt politiskgruppe med hovedansvar, nå gir vi bestillingen til en større avdeling med flere ressurser.

Nyhetsredaktøren sier til Journalisten at dette ikke handler om turnus da denne er i ferd med å bli justert i etterkant av nedbemanningen. Hun har ikke nøyaktig antall journalister det blir i redaksjonen. 

Fornuftig 

Gunnar Kagge i Aftenposten. 
Gunnar Kagge i Aftenposten. 

Klubbleder Gunnar Kagge forteller at omorganiseringen er noe de ansatte tenker er en fornufting ting å gjøre. 

– Det har vært mange omorganiseringer. Denne er godt begrunnet i journalistiske behov, sier han. 

Han forklarer at det i Aftenposten vil bli veldig mange færre ansatte i løpet av en periode på to år. Når mange forsvinner ut er ledelsen nødt til å se på hvordan ressursene brukes. 

Derfor er klubben enig med ledelsen om at å slå sammen avdelingene er en god løsning. 

Les også: Gunnar Kagge sykler 10 mil om dagen på jobb for Aftenposten i USA