Knut Olav Åmås går fra Aftenposten til å bli statssekretær i Kulturdepartementet. Foto: Birgit Dannenberg
Knut Olav Åmås går fra Aftenposten til å bli statssekretær i Kulturdepartementet. Foto: Birgit Dannenberg

Åmås blir statssekretær

Aftenpostens kultur-, debatt- og forskningsredaktør blir nærmeste medarbeider for kulturministeren.

Aftenposten.no melder onsdag formiddag at Knut Olav Åmås (45) blir statssekretær for den nye kulturministeren, Torhild Widvey.

Aktiv debattant

Åmås startet som debattredaktør i Aftenposten i 2006 og ble i 2008 avisas kultur- og debattredaktør. Han er en aktiv debattant og har vært kritisk til den rødgrønne regjeringens kulturpolitikk.

Mandag skrev Åmås kommentaren “Kulturen som kamparena”. Der innrømmet han at Kulturløftet, den rødgrønne regjeringens kulturpolitiske plattform, er noe de borgerlige kommer til å misunne.

Åmås har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentar onsdag.

– Et god trekk

Sjefredaktør i Aftenposten, Hilde Haugsgjerd, sier til egen avis at hun mener Erna Solberg har gjort et godt trekk.

– Det er et veldig lurt trekk av Erna Solberg og Torild Widvey å velge Knut Olav Åmås som statssekretær i Kulturdepartementet. Han er en mann med store kunnskaper og mange kontakter i flere deler av norsk kulturliv. Han har meningers mot og klare synspunkter på områder og saker som sorterer under kulturministeren. Knut Olav vil sikkert gjøre en god jobb med å utvikle og profilere den nye regjeringens kulturpolitikk, sier Haugsgjerd.

Knut Olav Åmås er utdannet filosof og har utgitt en rekke bøker. Åmås har vært ansatt som forlagsredaktør i Universitetsforlaget og har vært redaktør for tidsskriftet Samtiden.

Powered by Labrador CMS