Mer enn halvparten trakk seg

I Stokke var det mange som ville bli rådmann, men få som ville fortelle hvem de er.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag fortalte Journalisten at fire av tolv trakk sine søknader på stillingen som rådmann i Bodø kommune da Avisa Nordland ville offentliggjøre søkerlistene. Det slår ikke frafallet på tilsvarende stilling i Stokke kommune i Vestfold da Tønsbergs Blad ville ha oversikten over søkere.

Anonym

Før henvendelsen fra Tønsbergs Blad kom, hadde kommunen 18 søkere til stillingen som rådmann. Da kun én av de 18 fikk medhold i å bli unntatt fra offentliggjøring, trakk ni av søkerne seg. Det samme valgte den ene som kunne få være anonym.

Journalist Ralf Haga i avisen forteller at kommunen, som hadde alliert seg med et konsulentfirma, opptrådte ryddig i forhold til anmodningen om å navnene på søkerne. Noen få dager etter at søknadsfristen gikk ut, hadde Haga fått listen. Samtidig opplevde han at informasjonskanalene ikke var helt slik det skulle være.

– Jeg har opplevd at det kan bli utydelig og sprikende informasjon når man allierer seg med konsulentfirmaer, og det ikke alltid er klart om hvem som skal føre ordet, sier Haga.

Stusset

Han forklarer at også konsulentbyrået opptrådte ryddig i forhold til offentliggjøring av navnene til søkerne, men at det kom forskjellig informasjon om antall søkere fra byrået og fra ordføreren i Stokke, som ledet ansettelsesutvalget.

Haga forteller at han har skrevet om lignende prosesser før, men kan ikke huske å ha sett så mange trekke søknaden som følge av medienes interesse.

– Det er ikke uvanlig at folk trekker seg, men det var veldig mange i dette tilfellet. Det er på en måte forståelig, men samtidig tankekors at folk som søker denne type stilling ikke ønsker offentliggjøring.

Powered by Labrador CMS