– VG og Dagbladet vil slite

BERGEN (Journalisten): De to tabloidenes papiraviser er dårlig posisjonert i den nye medieøkonomien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er helt klart at papir vil miste lesere i tiden fremover. Torry Pedersen har egentlig blitt sjef i et begravelsesbyrå, sa professor Guttorm Schjelderup fra Norges Handelshøyskole under en debatt om medienes økonomiske fremtid på Nordiske Mediedager i Bergen.

Han trakk spesielt fram VG og Dagbladets papirutgaver som aviser som vil få det tøft økonomisk i tiden fremover.

Lokalavisene står sterkere

– Vi ser at avisene har blitt likere, og de som ikke har funnet sin egen nisje vil få det tøffere. Lokalavisene har mye mer unikt innhold og står mye sterkere enn dagsavisene. I den grad papiravisene ikke klarer å skille seg fra hverandre, blir det vanskeligere å ta seg godt nok betalt, sa professor, og la til:

– VG og Dagbladet står ikke like sterkt som lokalavisene. Nyhetene deres fanges fort opp av andre aktører på internett, og avisene er ikke lenger alene om nyheten.

Gammel mann leder VG

Torry Pedersen, som nettopp er blitt utnevnt til administrerende direktør i VG, var ikke helt uenig i pessimismen på vegne av papirutgavene.

– Jeg tror ikke at ungdommen plutselig kommer til å lese masse aviser når de bare blir eldre. Men avisene kommer til å bestå og jeg har jo blitt en gammel mann. Da passer det bra at vil være min jobb å passe på at de som er like gamle som meg fortsetter å lese aviser, sa han.

Powered by Labrador CMS