Slik ser tjenesten ut på VG Netts debattforum.

VG tester shout-live

Duplo Media har solgt inn sms-tjeneste til landets største nettsted.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er klart at det er en fjær i hatten at VG Nett går for vår løsning, sier Bengt Berglund i Duplo Media til Journalisten.

Holder teknisk

– Når VG, som har opptil 10.000 sidevisninger i minuttet har testet og funnet at vår løsning holder mål teknisk, så er det selvfølgelig lettere å selge seg inn til andre, sier han.

Berglund har bakgrunn fra markedssiden i DB Medialab og fra MTGs nettsatsing. Nå driver han Duplo Media som i disse dager er ute med sms-tjenesten «Shout Out Live».

Selger til bloggere

Shout Out Live er utformet som en nyhetsstripe med god plassering. Tjenesten fungerer slik at enhver privatperson som vil kan legge ut hilsener, lenke til bloggen eller facebookprofilen sin eller lignende.

Av de meldingene som ligger ute så langt er det en overvekt av bloggere som søker å få flere lesere. VG Nett lanserte tjenesten mandag formiddag og der har tjenesten fått navnet «Roperten». I første omgang ligger den på blogg- og diskusjonssidene.

– Vi har sett at tjenesten nå i starten har fungert best på forskjellige forumtjenester. Det er grunnen til at vi mener debatt- og bloggsidene vil egne seg bra, sier Berglund.

Er i samtaler med flere

Han sier de er i dialog med andre mediehus om å integrere løsningen også på deres sider.

– Vi ser blant annet på mulighetene for å lage lokale og nasjonale løsninger for disse. At man kan sende meldinger som bare er aktuelle i nedslagsfeltet til en lokalavis, eller om noe man vil få ut over hele landet.

VGs Nettby har ifølge Berglund laget sin egen løsning som de opplever stor suksess med.

– Der er det hundrevis av meldinger hver dag.

Tjenesten er bare åpen for ikke-kommersielle aktører og koster 15 kroner. Da kjøper man seg plass for fem minutter.

Foruten norske nettsteder sier Berglund at det er opprettet en dialog med flere større svenske aktører.

Powered by Labrador CMS