Journalistsøker skremte andre rådmannssøkere

Budstikka-journalist Hanne Wien søkte jobb som rådmann i Bærum kommune for å få innsyn på søkerlista. Men den ble kjapt tom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med klar avsenderadresse Hanne Wien, Budstikka Media og adressen til Budstikka på toppen av søknaden, ble journalisten med i prosessen.

Trakk seg

– Jeg skrev to setninger: Jeg søker med dette stillingen som rådmann i Bærum kommune. I dag jobber jeg i Budstikka Media, forteller Wien.

Da det ble kjent at Wien hadde søkt på stillingen for å få ut navnene på søkerlista, trakk alle søkerne seg. Wien ble stående alene på lista, og i dag er stillingen som rådmann konstituert.

– Om det var det som var foranledningen, eller at søkerlisten skulle offentliggjøres, er jeg ikke sikker på, sier ordfører i Bærum, Odd Reinsfelt.

Han hadde helst sett at Wien brukte en annen tilnærmingsmåte for å få ut navnene på søkerne.

Visste ingenting

Sjefredaktør i Budstikka Andreas Gjølme var ikke informert om at en av hans journalister hadde søkt på stillingen som rådmann.

– Det er riktig at jeg ikke ble informert. Men det som har skjedd er helt greit. Journalisten hadde fått tillatelse til å gjøre det på denne måten av sine overordnede. Og vi fikk vist kommunens uvilje til å informere om søkere til stillinger.

– Vi diskuterer nå hva som skal være fremtidig policy på dette området. Og jeg er ikke sikker på om vi skal gå fra rollen som observatør til aktør, sier Gjølme, som mener det eventuelt skal vurderes fra sak til sak.

Powered by Labrador CMS