CNN får flere korrespondenter

CNN Worldwide skal ansette en rekke nye korrespondenter for å styrke kanalens produksjon av egne nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mens andre nyhetsorganisasjoner diskuterer nedbemanning, har CNN planer om å øke korrespondenstaben med 10 prosent fra årsskiftet. Ifølge Associated Press har CNN Worldwide lagt snaut 10 millioner dollar på bordet for å ansette 15-16 nye korrespondenter. Fra før har nyhetskanalen 150 journalister rundt i verden.

Øke inntektene

For to måneder siden opplyste CNN at kontrakten med nyhetsleverandøren Reuters ikke ville bli fornyet. Og det uttalte målet med satsingen er nettopp å øke CNNs evne til å produsere egne nyheter.

Ifølge AP er bakgrunnen for utviklingen at flere og flere oppdaterer seg på nyheter via internett og mobiltelefon. Det innebærer at medieorganisasjoner som genererer mer eget innhold vil kunne hente annonseinntekter fra alle distribusjonsformer.

– Å eie innholdet vi kringkaster, publiserer og gjør tilgjengelig er ryggraden i denne virksomheten, sier administrerende visepresident i CNN International, Tony Maddox.

Arabisk

CNN vil først og fremst bruke penger på å styrke sitt kontor i De forente arabiske emirater der selskapet driver CNN.com Arabic.

En del midler skal også brukes til en digital produksjonsenhet i London, samt utvidelse av staben i Hong Kong, Johannesburg og Mexico by. Dessuten planlegges ny virksomhet i Afghanistan, Belgia, India, Kenya, Malaysia, Nigeria, Filippinene, Polen og Vietnam.

Powered by Labrador CMS