Nybygget til NHST på Grønland. Foto: Birgit Dannenberg

Motvind i Sjøfarten

Rapporten for første kvartal er ubehagelig lesning for aksjonærene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediekonsernet NHST Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv, har hatt en tung start på året.

Konsernet gikk med et underskudd før skatt på 34,2 millioner kroner. Ved samme tidspunkt i fjor var underskuddet på 1,6 millioner.

Svakt

Omsetningen i perioden gikk ned med 17 millioner kroner, mens driftskostnadene økte med nesten ti millioner. I rapporten fra NHST går det fram at 12 millioner av driftskostnadene kommer som følge av restruktureringer, mens ytterligere 6,4 millioner ble brukt på oppstarten av den internasjonale avisen Recharge.

– Generelt er resultatet sterkt påvirket av den endrede konjunktursituasjonen både globalt og i Norge i løpet av det siste året. Inntektsnedgangen skyldes i stor grad vedvarende redusert annonsemarked i Norge og internasjonalt i løpet av kvartalet, heter det i rapporten.

NHST har også restrukturert konsernet og delt de i fire underbruk: Dagens Næringsliv, Digital & Nordic, Global og Nautical Charts.

I Dagens Næringsliv falt omsetningen med 14 prosent i første kvartal målt år mot år. Driftsresultatet gikk fra 10,8 millioner i overskudd i fjor til 10,8 millioner i underskudd i år.

Globalt og digitalt

Digital & Nordic som innbefatter bedriftene DN Nye Medier, Smartcom, TDN, Newsdesk og Europower økte omsetningen med 16 prosent, men endte likevel med et driftsunderskudd på 2,2 millioner kroner. Dette er riktignok en forbedring på 1,2 millioner kroner sammenlignet med fjoråret.

I Global-delen har NHST plassert sine fire internasjonale merkevarer: TradeWinds, Upstream, IntraFish og Recharge. Til sammen falt omsetningen deres med 10 prosent og driftsresultatet ble betraktelig lavere enn ved samme tid i fjor med et underskudd på 11,8 millioner kroner mot 3,1 millioner.

NHST har foreslått en emisjon for å styrke egenkapitalen i selskapet.

Powered by Labrador CMS