Administrerende direktør i Dagsavisen Eirik Hoff Lysholm. Foto:Kathrine Geard

Dagsavisen tar betalt for meningene

Men det finnes bakdører også der.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi utdanner abonnentene våre for fremtiden og da er ikke det første året det viktige. Vi jobber for en merkevare og en økonomi, sier konstituert sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen.

I fjor lanserte avisen betalingsmodell på nett tilsvarende den Fædrelandsvennen gjorde. Så langt strømmer kanskje ikke pengene inn, men det hindrer ikke ledelsen i å legge meningsinnhold på nettstedet nyemeninger.no bak betalingsmur. Men ikke alt.

Bakveier

– Det er snakk om innholdet som kommer fra papiravisen. Vår spaltister skriver for Dagsavisen, da skal det komme våre abonnenter til gode. Men så er det fortsatt slik at mye av innholdet på Nye Meninger vil bli liggende gratis. Som bloggene, sier Lysholm og skyter inn:

– Og så vil det være slik at man kan komme gratis inn i kommentarartiklene gjennom for eksempel lenker på Facebook.

Ifølge Lysholm kommer mellom 20 prosent og 50 prosent (på en særlig god dag) av trafikken til Dagsavisen.no fra underbruket Nyemeninger.no.

Øker inntektene

Journalisten har tidligere fortalt at Dagsavisen styrer mot driftsoverskudd i millionstørrelse for fjoråret. Inntektene har økt, forteller Lysholm og da særlig på annonsefronten.

– Vi har hatt som målsetting å få kontroll med abonnementsinntektene, og det har vi klart. Vi jobber hele tiden med finansieringsmodeller som sikrer vår viktige posisjon som en ledende avis for politisk debatt.

Powered by Labrador CMS