Melnæs' bok om Se og Hørs indre liv kom i 2007. Foto: Birgit Dannenberg

– Det var livlige redaksjonsmøter

Boken om det indre liv i danske Se og Hør skaper neppe like mye røre som Melnæs-boka.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er allerede gått to år siden boka «En helt vanlig dag på jobben» av Håvard Melnæs tok Medie-Norge med storm. Tirsdag kom boken «I sannhetens tjeneste» som handler om det indre liv i danske Se og Hør.

Det er Peer Kaaes som skriver om sin karriere i bladet, men boken kommer neppe til å vekke den samme debatten som boka til Melnæs gjorde her i landet.

Fuktige møter

– Det kommer an på innholdet i boken. Det vil nok handle mye om og øl til frokost og whisky i lunsjen. Det var rutinen i danske Se og Hør. Slik var det jo en gang i Danmark, det var ganske livlige redaksjonsmøter. I Norge nøyde vi oss med en applaus fremfor en skål når en god sak ble lansert, sier tidligere sjefredaktør Odd J. Nelvik.

Det er ikke ventet den store debatten, for i den danske utgaven av bladet legger man verken skjul på betalingsjournalistikk eller alkoholkulturen i bladet.

– Jeg tror ikke det blir den samme debatten om boken i Danmark. Det prinsipielle spørsmålet om betalingsjournalistikk er ikke de danske tabloidene så interessert i. Jeg synes disse spørsmålene er viktig og håper boken kan skape en debatt om det. Men Se og Hør er stolte av at de driver med betalingsjournalistikk og det skryter de av, sier redaktør Jakob Elkjær i danske Journalisten.

Alkoholisme

Han tror heller ikke drikkevanene i Se og Hør, som har fått en del oppmerksomhet, vil skape store debatten. Til det er kjennskapen til det danske publikummet om alkoholismen i den danske journalistbransjen for god.

– De vet om betalingsjournalistikken og de vet om alkoholinntaket. Vil denne boken klare å skape debatt?

– Nei, vi burde hatt en stor diskusjon rundt dette, men det blir neppe noen, sier Elkjær som tviler på at danskene lar seg forarge over boken.

Svensk bok?

Nå er det bare Sverige som ikke har fått beskrevet det indre livet i Se og Hør i bokform. Odd J. Nelvik er ikke er fremmed for tanken:

– Er det ikke slik at alle gode ting er tre?

Powered by Labrador CMS