Debattregler journalisten.no

Vi oppfordrer alle til å kommentere under fullt navn. Det gjør erfaringsmessig diskusjonen bedre og er mest fair overfor den som blir imøtegått eller kritisert.
Kommentarene leses før de blir publisert, med mindre de er skrevet av en debattant vi har ført opp på hvitlista i debattsystemet. Vi forsøker å holde den løpende oppdatert. Hensikten med denne lista er å gi flest mulig anledning til å diskutere i sanntid og motvirke forsinkelser. For å havne på hvitlista må du skrive under fullt navn og ha deltatt konstruktivt i debattene våre tidligere.

Hvis du mener du hører hjemme på denne lista men ikke er kommet med, kan du maile [email protected].

Vårt gjennomgående hovedtema er mediene. Vi har som mål å bidra til en åpen og levende diskusjon på nettet og ikke gjøre forskjell på innlegg som roser og kommentarer som riser mediene, interesseorganisasjonene, redaktørene eller journalistene.

Du kan delta i debatten ved å registrere deg via epost, Facebook, Twitter eller direkte i diskusjonssystemet (Disqus).

- Innlegg skal dreie seg om det som drøftes i artikkelen. Vi sletter ofte kommentarer som er på siden av temaet.
- Vi tillater skarp kritikk, men den skal være begrunnet. Utskjelling, personangrep og grove karakteristikker ødelegger diskusjonsklimaet og blir rutinemessig slettet.
- Innlegg kan også bli slettet hvis de er urimelig lange eller fulle av slurv. Journalisten har dessverre ikke tid til å redigere innleggene.

Når innlegg blir slettet eller endret i Journalistens nettdebatt, har vi dessverre sjelden tid til å begrunne dette overfor den enkelte. For noen mangler vi dessuten mailadresse, og debattsystemet har beklageligvis ingen autovarsling ved sletting. Hvis du vil diskutere avgjørelsen, kan du sende epost til helge<at>journalisten.no.

6.11.2013