Megler navngitt i sak om anonym journalist

Økonominettstedet E24 forsvarer beslutningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at tidligere Nettavisen-journalist Thomas Gulbrandsen er tiltalt for innsidehandel. I sin omtale av saken har E24 valgt å holde tilbake navnet til journalisten, mens megler Per Robert Jacobsen som er under etterforskning, er omtalt med fullt navn og virke.

– Profesjonell aktør

– Dette er motsatt av hva jeg lærte på utdanningen, Per Valebrokk. Der ble vi fortalt at vi helst ikke skal navngi noen før tiltalen er tatt ut. Hvorfor har dere gjort det på denne måten?

– Grunnen til at vi navngir Jacobsen er at han i denne perioden var en av de mest profilerte og aktive meglerne på Oslo Børs. Og i den sammenhengen var han en profesjonell aktør som må ha kjent til regelverket, sier sjefredaktør Per Valebrokk i E24.

Han forklarer at journalisten og hans far, som begge er tiltalt for innsidehandel, ikke er å regne som profesjonelle aktører på denne måten. Derfor er det ikke like interessant å navngi dem.

– Ikke verdi

Valebrokk vil ikke være med på at dette bygger opp under et inntrykk av at mediene skjermer sine egne.

– Man kan komme til den slutningen, men jeg mener den er feil. At vi har valgt å anonymisere ham, handler ikke om at han er journalist, men at handlingen han er tiltalt for ikke er knyttet tett opp til hans yrke. Derfor bidrar ikke navnet med informasjon som har noen verdi for leserne.

I tillegg til Journalisten har blant andre NTB og DN.no valgt å offentliggjøre navnet til Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS