Journalister truet pårørende

To journalister ville presse faren til en siktet 15-åring til å la seg intervjue. Hvis ikke, skulle huset til siktedes familie avbildes og navnet på gutten publiseres, ifølge 15-åringens advokat.

Publisert Sist oppdatert

– Han er nedbrutt og har forlatt huset sitt for å unngå mediestormen, har advokat Jannicke Keller-Fløystad uttalt til Askøyværingen.

Keller-Fløystad er forsvarer til 15-åringen som er siktet for å ha laget en trusselvideo mot Erdal skole. Overfor Journalisten bekrefter hun at siktedes far mandag ble utsatt for to journalister som framsatte trusler.

Ville navngi gutten

– Den første ringte ham på jobben mandag, med ønske om å få et intervju med faren. Fikk han ikke det, ville han ta bilde av huset og navngi gutten. Den andre ringte på døra på huset klokka 19 om kvelden samme dag, og truet med at han «ville finne ut av alt om deg og din sønn og publisere det», om faren ikke stilte opp frivillig, forteller Keller-Fløystad.

VG og BT frikjent

Faren til 15-åringen tror det er snakk om to forskjellige personer som framførte truslene, men ifølge Keller-Fløystad var han i en slik sjokktilstand mandag at mange detaljer er visket ut. Han frikjenner imidlertid Bergens Tidendes og VGs journalister fra trusselmistanken.

– De skal ha oppført seg pent og presentert seg ved navn. Noe han ellers sier mange journalister var lite flinke til å gjøre, sier Keller-Fløystad.

Kritiserer pressen

Også lensmann Odd Dale ved Askøy lensmannskontor bekrefter at faren til 15-åringen har fortalt om hendelsen med de truende journalistene. Lensmannen legger heller ikke skjul på at han synes mediene har vært altfor pågående i denne saken.

– Journalistene har vært veldig opptatt av detaljer. Opplysningene om at den siktede gutten er 15 år ble eksempelvis først kjent gjennom mediene, den kom ikke fra oss. Pressen har gått langt utover det nødvendige, og ikke vist hensyn i sin synliggjøring av 15-åringen og hans familie. Han er tross alt under strafferettslig alder og foreløpig bare mistenkt, sier Dale som også reagerer sterkt på at journalister har oppsøkt Erdal skole, for å intervjue medelever av den 15-årige gutten.

– Det er blitt altfor mye fokus på gutten. Det har gått altfor langt, gjentar lensmannen.

Powered by Labrador CMS